Zonneveld op Koningspleij Noord beste Arnhemse idee

Zonneveld op Koningspleij Noord beste Arnhemse idee

2 maart 2017 Uit Door admin

Arnhem – Met een prijsvraag vroeg de gemeente Arnhem inwoners naar ideeĂ«n voor zonneveld locaties in Arnhem. Het idee voor een zonneveld op Koningspleij Noord werd als beste beoordeeld.

De winnaar kreeg op 24 februari uit handen van wethouder Anja Haga de prijs, een portable zonnepaneel, uitgereikt. Het idee voor het zonneveld op deze locatie wordt uitgewerkt door de gemeente Arnhem.

Via de prijsvraag kreeg de gemeente Arnhem 18 Ideeën binnen. Allemaal zijn ze getoetst op haalbaarheid. Ook de gemeenteraad heeft zich in november 2016 positief uitgesproken over een zonneveld op deze locatie.
10.000 tot 20.000 zonnepanelen

De gemeente gaat het bestemmingsplan aanpassen om het zonneveld met een grootte van 10.000 tot 20.000 zonnepanelen mogelijk te maken. De ontwikkelaar van het zonneveld zal naar verwachting rond de zomer door de gemeente geselecteerd zijn, zodat deze tijdig een SDE (Subsidie Duurzame Energie) subsidie voor het zonneproject kan aanvragen bij de Rijksoverheid. Het veld zou dan in 2018 gerealiseerd kunnen worden.

Energie made in [Arnhem]
Het zonneveld is onderdeel van Energie made in [Arnhem]. Hiermee maken inwoners en ondernemers meters op het gebied van de energie- en milieutechnologie. In 2020 wil Arnhem 14% van de energie duurzaam opwekken. Het realiseren van zonnevelden is daarvoor een belangrijk onderdeel.