Zieke kinderen thuishouden van school volgens de GGD

Nu het corona virus al een aantal gevallen in Nederland kent heeft de GGD Gelderland- Midden een brief aan scholen en consultatiebureaus gestuurd. In de brief staat dat kinderen die niet zo lekker in orde en/of ziek zijn niet naar school mogen. Ook is er een brief naar de ouders van kinderen gestuurd waarin staat dat kinderen die koorts én hoestklachten hebben en in een coronagebied zijn geweest, niet naar school mogen. Zij moeten bellen met de huisarts.

‘Kinderen mogen gewoon komen als ze geen klachten hebben. Ze hoeven niet thuis te blijven of geweerd te worden. Kinderen die ziek zijn, moeten wel thuisblijven. Laat ouders contact opnemen met de huisarts, en de reisgeschiedenis benoemen’, zo is in de brief aan de ouders vermeld.  

Met deze maatregelen wil de GGD verdere nieuwe besmettingen proberen te voorkomen. Voor zeer jonge kinderen, zieken en ouderen kan het coronavirus gevaarlijk zijn.

Het volgende blijft belangrijk om te benadrukken:
* Gezonde mensen zijn niet besmettelijk
* Houdt aandacht voor hygiëne op school/ kinderdagverblijf/ kindcentra
* Houdt aandacht voor hand- en hoest hygiëne zowel thuis als op school
* Zieke kinderen en volwassenen (koorts en hoesten) dienen thuis te blijven.

Afbeelding van Myriam Zilles via Pixabay


-------------------------------------------------------
Door de coronacrisis heeft Arnhemplaza.nl het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij krijgen geen subsidie en wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van adverteerders. Maar bedrijven hebben het ook moeilijk en dus niet veel financiële ruimte om te adverteren. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons! Via onderstaande button kan een donatie gedaan worden, het bedrag is zelf aan te passen. Bij voorbaat dank!!!

Back To Top