Zeven mannen aangehouden op verdenking beramen van terroristische aanslag

Zeven mannen aangehouden op verdenking beramen van terroristische aanslag

27 september 2018 Uit Door admin

Arnhem/Weert – De politie heeft donderdagmiddag een grote politieactie gehouden op verschillende plaatsen in Nederland. In Arnhem en Weert hebben anti-terrorismeteams 7 mannen aangehouden die worden verdacht van het beramen van een grote terroristische aanslag in Nederland.

De mannen, waren afkomstig uit Arnhem, Huissen, Rotterdam en 1 persoon uit Vlaardingen. Tijdens de arrestaties zijn meerdere helikopters ingezet. In Arnhem zijn op meerdere plaatsen tegelijkertijd invallen gedaan. In Weert is bij een aanhouding op de weg geschoten waarbij een gewonde viel, ook is daar een busje met Franse kentekenplaten in beslag genomen.

Volgens het Openbaar Ministerie is er met de aanhoudingen een terroristische aanslag voorkomen. De 34-jarige man van Iraakse afkomst uit Arnhem zou de spil zijn van de groep. Deze man is in 2017 veroordeeld voor  poging tot uitreizen naar het strijdgebied van de IS. Aan de aanhoudingen ging een maandenlang strafrechtelijk onderzoek vooraf. 

Tijdens de arrestaties zijn ook vijf handvuurwapens aangetroffen die de verdachten bij zich hadden.

Vrijdag worden de verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. Het dreigingsniveau in Nederland blijft ongewijzigd.