Zes maanden gebiedsverbod in Arnhem voor voorman Pegida Nederland

Zes maanden gebiedsverbod in Arnhem voor voorman Pegida Nederland

22 maart 2024 Uit Door admin

De voorman van Pegida Nederland moet de komende zes maanden uit Arnhem wegblijven. Burgemeester Ahmed Marcouch legt het gebiedsverbod op, nadat de man verklaarde toch naar Arnhem te komen en een koranboek te komen verbranden op 23 maart, ondanks het recente verbod tot het houden van een betoging.

De demonstratie is verboden omdat de politie de veiligheid van de demonstranten en omstanders niet kan waarborgen. De politie meldt namelijk een gevaar dat dusdanig groot en concreet is, dat de veiligheidssituatie rondom de betoging niet adequaat te beheersen is, zelfs niet bij de inzet van een zeer grote politiemacht.

Geweld
De voorman van Pegida Nederland heeft echter op X (voorheen Twitter) verklaard toch naar het Jansplein te komen.

Dit zal een mobiliserend effect hebben op groepen en individuen die zelfs met geweld zullen trachten de komst van de man, dan wel een door hem te houden ongeplande – en verboden – betoging of actie, te verhinderen.

Strafbaar
Marcouch : ‘de vrijheid van demonstratie is essentieel in onze democratie’.

Dit verbod is noodzakelijk om de openbare orde en veiligheid te waarborgen. Overtreding van het gebiedsverbod is strafbaar. Het gebiedsverbod geldt voor een periode van zes maanden.