Woning in Arnhem-Zuid tot de nok toe vol met wietplanten

Woning in Arnhem-Zuid tot de nok toe vol met wietplanten

14 oktober 2022 Uit Door admin

Burgemeester Ahmed Marcouch heeft donderdagmiddag een woning aan de Engelwortelstraat in Malburgen gesloten. De politie kwam de woning op het spoor dankzij meldingen van oplettende buurtbewoners.  

 Er woonde niemand in de woning aan de Engelwortelstraat. Iedere kamer werd gebruikt voor de bedrijfsmatige hennepteelt, ook de badkamer en de keuken. Naast ruim 400 hennepplanten werden ook verschillende voorwerpen gevonden die gebruikt worden voor de teelt van hennep. Ook bleek uit aangetroffen resten van hennepplanten dat er een eerdere oogst in de woning is geweest. 

 Brandgevaar en overlast
Zoals vaak bij hennepkwekerijen was ook hier met de meterkast geknoeid, dit brengt ernstig brandgevaar met zich mee. Ook wateroverlast en de aanloop van criminele figuren zijn gevolgen waar buurt en buurtbewoner regelmatig mee van doen krijgen. Juist in wijken als Malburgen wordt hard gewerkt aan de veiligheid in de wijk, bijvoorbeeld via de Arnhem-Oostaanpak. Er is daarbij geen ruimte voor de overlast en onveiligheid die hennepkwekerijen met zich meebrengen. Burgemeester Ahmed Marcouch: “Wij hebben woningen nodig, geen hennepkwekerijen. Handlangers van criminelen, blijf weg uit onze woonbuurten, weg van onze Arnhemse jeugd. Die willen wij juist houden, om op te groeien in een fijne woning, met een goede opleiding en naar eerlijke baan.”  

Week van de veiligheid 
Het waren meldingen van oplettende buurtbewoners die de politie naar de woning aan de Engelwortelstraat bracht. Tijdens de Week van de Veiligheid van 10 tot 16 oktober staan we in Arnhem extra stil bij signalen van drugscriminaliteit. Wie wil ontdekken welke zaken verdacht zijn, kan op vrijdag 14 oktober bij het stadhuis Arnhem komen kijken in een hennepkwekerij, cocaïnewasserij en synthetisch drugslab, te vinden in de zogenoemde ondermijningscontainer. Burgemeester Ahmed Marcouch: ”Doe mee met onze strijd tegen drugscriminaliteit. De blik van oplettende Arnhemmers is onmisbaar, dus ken de signalen. Vreemde geuren? Ongure types die af en aan lopen op rare tijden? Melden!” Neem contact op met de politie via 0900 – 8844. Of bel naar Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000 of meld op www.meldmisdaadanoniem.nl.