Woning drie maanden dicht na overtreding Opiumwet

Woning drie maanden dicht na overtreding Opiumwet

30 oktober 2018 Uit Door admin

Arnhem – Naar aanleiding van een strafrechtelijk onderzoek naar handel in harddrugs is op last van de burgemeester van Arnhem een  woning aan de Waterlelielaan gesloten voor een periode van 3 maanden. Bij doorzoeking van de woning in juli dit jaar werd een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen.

Er werden diverse gesealde pakketten en een plastic zak met (vermoedelijk) XTC pillen en gesealde pakketten met amfetaminen en brokken witte poeder (vermoedelijk amfetamine) aangetroffen. Daarnaast bevonden zich in de woning twee tasers, 8 gasflessen, drukregulatoren, ontstekingsdraden, bivakmutsen en een hoeveelheid contant geld. Het betreft een van de panden waarna al langer onderzoek wordt gedaan. In het kader van dit onderzoek sloot de burgemeester in juli een woning aan de Slochterenweg voor drie maanden.

Beleid
De burgemeester heeft begin dit jaar nieuw artikel 13b Opiumwetbeleid vastgesteld. Op basis van dit beleid kan de burgemeester vanwege de ernst of de aard van de overtreding besluiten een woning zonder waarschuwing te sluiten. Op basis van het recentelijk afgesloten onderzoek heeft hij besloten dat in deze situatie te doen.

Burgemeester Marcouch: ‘Het is onacceptabel dat iemand een woning gebruikt voor het produceren van drugs en daarmee overlast veroorzaakt en de directe omgeving in gevaar brengt. Ik maak gebruik van mijn bevoegdheid om er voor te zorgen dat mensen hier veilig kunnen wonen. Ik reken erop dat ook dit drugspand na sluiting een nieuw leven kan beginnen als woning waar mensen ook echt wonen’