WK inline skaten en WK Freestyle van start in Arnhem

WK inline skaten en WK Freestyle van start in Arnhem

5 juli 2018 Uit Door admin

Arnhem – Het WK inline skaten in Arnhem is vandaag van start gegaan. Het centrum van Arnhem vormt de arena voor de weg- en freestyle onderdelen. Nog nooit was het WK Inline-skaten in Nederland. Zowel op de piste, op de weg als bij de Freestyle onderdelen gaan de wereldwijde kampioenen met elkaar dé strijd aan.

Michel Mulder heeft zich op de eerste dag van het WK Inline-skaten op de weg in Arnhem geplaatst voor de halve finale op de one lap. De 32-jarige Zwollenaar eindigde weliswaar als derde in zijn heat, maar kreeg dankzij een straf van een tegenstander alsnog een plekje in de halve finale.Voor Ronald Mulder was de kwartfinale het eindstation. De sprinter moest het in een ijzersterke heat afleggen tegen onder meer de Colombiaan Edwin Estrada. Bij de vrouwen wisten Elisa Dul en Maya de Jong zich niet te plaatsen voor de kwartfinale. Dul was in de series negentiende en dat was net niet genoeg voor een plek bij de laatste zestien.

Op de Weerdjesstraat, parkeerterrein Trans en de Markt krijgt iedereen de kans om te proeven aan urban varianten van diverse sporten. van 5 tot en met 8 juli is deze plek het decor van het Urban Sports Festival tijdens het WK Inline- & Freestyle-skaten. Op de Urban Playground worden diverse clinics gegeven. Je kan op alle dagen gratis deelnemen! Uiteraard is het mogelijk om inlineskates onder te binden en je skills te testen in het skatepark, met leuke hindernissen. 

Dit evenement heeft gevolgen voor de bereikbaarheid en het parkeren in de stad.

– Parkeerterrein Trans is afgesloten tot dinsdag 10 juli 22.00 uur.
– Weerdjestraat is afgesloten tot maandag 9 juli 7.00 uur.
– Bestemmingsverkeer kan uitsluitend vanaf de zijde van de John Frostbrug richting Turfstraat en Rodenburgstraat rijden.
– De bussluis naast Focus staat tijdelijk uit en de Vossenstraat is tijdelijk in twee richtingen toegankelijk.

De routes die gereden worden.

Met heel veel entertainment rond de races en een afwisselend side events programma vormen deze gecombineerde WK’s een uniek evenement op de internationale kalender.

Voor de website voor het WK Freestyle-skaten, klik hier.

Foto en video Edwin Raats – voor alle foto’s klik hier