Winters weer met sneeuw in aantocht !

Winters weer met sneeuw in aantocht !

2 februari 2021 Uit Door admin

Vorst en sneeuw gaan de komende periode ons weerbeeld bepalen. In de loop van vrijdag, Vooral vanaf zaterdag zal het weer een veel meer winters karakter krijgen. We krijgen in het weekeinde al te maken met kouder weer en een toenemende kans op sneeuwval.

Zowel Marco Verhoef als Gerrit Hiemstra zijn vrij zeker: er komt veel sneeuw. Hiemstra: “De pluim gaat vrij overtuigend voor koud winterweer volgende week. De overgang vindt naar verwachting plaats op zondag. Bijzonderheden daarbij zijn dat er sneeuw verwacht wordt en dat er een straffe noordoostenwind opsteekt.”

Verhoef: “Daar komt de pluim toch met heuse ijsdagen (temperatuur de hele dag onder nul) op de proppen, na een stevig pak sneeuw op zondag. Nu nog even zien wat er daadwerkelijk van terecht gaat komen ;-).” zoals vermeld wordt op de site welingelichtekringen.nl.

In het weekeinde passeert een storing die zondag mogelijk winterse neerslag brengt. Voor de gehele volgende week zitten minimum temperaturen tussen 0 en min 5 graden in de weerkaarten. Overdag komt het kwik maar met moeite boven het vriespunt uit, maximaal 2 tot 3 graden in de middag. Bovendien blijft de kans op sneeuw- en hagelbuien bestaan. We komen daarmee voor het eerst sinds 2013 in een wat langere periode van winters weer terecht. Vorige winter bracht ons vorst noch sneeuw en de afgelopen weken kwam het hooguit één dag tot wat winterse neerlag in het zuiden.

Bron: Telegraaf en welingelichtekringen