Willemstunnel een week lang afgesloten

Willemstunnel een week lang afgesloten

3 augustus 2021 Uit Door admin

Arnhem – In verband met groot onderhoud is de Willemstunnel van zondag 22 augustus om 22:00 uur tot zondag 29 augustus afgesloten. Het advies aan doorgaand verkeer is om het centrum in die week zoveel mogelijk te mijden.

Het doorgaand verkeer dat normaliter via de tunnel gaat, rijdt nu via het Willemsplein/ Nieuweplein. Boven de tunnel rijden veel bussen van en naar Arnhem Centraal. Ook steken hier veel voetgangers over. Nu al het verkeer boven de tunnel moet rijden is de kans op opstoppingen groot. Door om te rijden helpt u mee om files in de Arnhemse binnenstad zoveel mogelijk te voorkomen.

Werkzaamheden
Het werk vindt vooral overdag plaats. Zowel overdag als ‘s nachts blijft de tunnel voor verkeer gesloten. Naast het normale onderhoud, wordt er ook gewerkt aan het veiliger maken van de Willemstunnel. De werkzaamheden bestaan uit het reinigen en aanbrengen schilderen van de wand van de tunnel, het vervangen van 52 armaturen en lampen in het plafond van de tunnel, reparatie van het plafond in de tunnel en de lampen in de afrit naar de parkeergarage worden vervangen.

Parkeergarage Arnhem Centraal
De parkeergarage Arnhem Centraal blijft bereikbaar via de ingang aan de Utrechtseweg.