Westervoortsedijk vanaf maandag op de schop, veel verkeersoverlast verwacht

Westervoortsedijk vanaf maandag op de schop, veel verkeersoverlast verwacht

2 oktober 2021 Uit Door admin

Op 4 oktober begint de gemeente met de herinrichting van de Westervoortsedijk, de Zevenaarseweg en de Oude Zevenaarseweg. De wegen krijgen een nieuw wegdek en er komen nieuwe bushaltes. De fietspaden worden vernieuwd. Ook komt er een busbaan op de Westervoortsedijk. De werkzaamheden zorgen voor een betere bereikbaarheid, een betrouwbaarder openbaar vervoer, betere fietspaden en veiliger verkeer.

Busbaan
De buslijnen naar Westervoort hebben – zeker in de spits – vaak te maken met files. De nieuwe busbaan staduitwaarts maakt daar een einde aan. De HOV-buslijn 60 tussen de Liemers en Arnhem gaat ook over deze busbaan rijden. Een HOV-lijn is een comfortabele, snelle busverbinding (HOV: Hoogwaardig Openbaar Vervoer). Wanneer deze lijn precies gaat rijden is nog niet bekend. Door het aanleggen van de busbaan, moet het fietspad verlegd worden. Het nieuwe fietspad wordt breder en van asfalt, zodat het ook een stuk comfortabeler is.

Snelfietsroute
Op de Oude Zevenaarseweg wordt het fietspad opgewaardeerd naar het niveau van snelfietsroute. Dat betekent dat dit fietspad breder wordt. De maximumsnelheid op de Oude Zevenaarseweg wordt verlaagd van 80 naar 60 km per uur. Hierdoor kan de weg worden versmald en is er ruimte voor het bredere fietspad en voor extra brede bermen met bomen. Waar mogelijk wordt de groenstructuur versterkt, zodat er minder hittestress is. Zo wordt de snelfietsroute van en naar Westervoort, Duiven en Zevenaar verbonden met Arnhem (F12 De Liemers) en wordt het nog aantrekkelijker om met de fiets te gaan.

Wethouder mobiliteit Roeland van der Zee: ‘Ik ben heel blij dat we nu van start gaan met de opwaardering van de wegen aan deze kant van de stad. Tijdens de werkzaamheden is het even doorbijten, maar uiteindelijk wordt het voor iedereen veiliger en sneller’. De kosten zijn circa ā‚¬ 8 miljoen, waarvan de provincie Gelderland ā‚¬5,5 miljoen voor zijn rekening neemt. Het bevordert immers een duurzamere regionale bereikbaarheid, draagt bij aan een beter openbaar vervoer en stimuleert fietsgebruik.

Werk start op 4 oktober
De werkzaamheden beginnen op maandag 4 oktober en duren tot in de zomer van 2022. Het werk is in twee delen opgeknipt. In 2021 vinden de werkzaamheden aan de Westervoortsedijk plaats. De Zevenaarseweg en de Oude Zevenaarseweg worden in 2022 aangepakt. Regelmatig zijn er wegafsluitingen en omleidingsroutes. Bedrijven en woningen blijven altijd bereikbaar. Meer weten over de actuele stand van zaken? Kijk dan op de projectwebsite: www.ntp.nl/projecten/HOV-westervoortsedijk.