Westervoortsedijk en Oude Zevenaarseweg gaan op de schop

Westervoortsedijk en Oude Zevenaarseweg gaan op de schop

24 september 2021 Uit Door admin

Vanaf 4 oktober 2021 start aannemer NTP in opdracht van de gemeente met de herinrichting van de Westervoortsedijk, Zevenaarseweg en Oude Zevenaarseweg. De werkzaamheden bestaan uit de aanleg van een busbaan, nieuwe bushaltes en vernieuwing van de fietspaden. De provincie Gelderland is een van de financiers van het project. De werkzaamheden duren tot 15 juli 2022.

De bereikbaarheid van de bedrijventerreinen Het Broek, Westervoortsedijk en Industriepark Kleefse Waard (IPKW) laat op dit moment te wensen over. Ook heeft het openbaar vervoer richting Westervoort vaak last van vertragingen door filevorming. De werkzaamheden gaan zorgen voor een betrouwbaarder openbaar vervoer, verbetering van de fietspaden en voor veiligere verkeerssituaties. Wel zullen er waarschijnlijk opstoppingen ontstaan door de afsluiting van deze drukke verkeersader.

Vanaf maandag 4 oktober is tijdens de werkzaamheden aan de Westervoortsedijk geen doorgaand verkeer mogelijk. De weg wordt afgesloten tussen de Snelliusweg en de Nieuwe Havenweg. Hulpdiensten en lijnbus kunnen wel altijd door. Ook fietsers kunnen altijd langs het werk. 

Het werk is in twee delen opgeknipt. In 2021 tot en met december vinden de werkzaamheden op de Westervoortsedijk plaats en in januari 2022 wordt er begonnen met de Zevenaarseweg en Oude Zevenaarseweg. De werkzaamheden starten op 4 oktober 2021 en duren tot 15 juli 2022. Er zijn afsluitingen van wegen en omleidingsroutes. Alle bedrijven en woningen blijven wel bereikbaar.

Meer informatie vindt u op de speciale projectwebsite van NTP: www.ntp.nl/projecten/HOV-Westervoortsedijk