Werkgevers in Midden-Gelderland met werknemers met afstand tot arbeidsmarkt in het ‘zonnetje gezet’

Werkgevers in Midden-Gelderland met werknemers met afstand tot arbeidsmarkt in het ‘zonnetje gezet’

30 maart 2018 Uit Door admin

Arnhem – Donderdag 29 maart ontvingen ruim 40 werkgevers in de regio een extra beloning voor hun inzet om werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt op te nemen in hun hun personeelsbestand. Het bieden van arbeidsplaatsen aan mensen met een arbeidsbeperking is onderdeel de Banenafspraak en inmiddels bij veel bedrijven en overheidsinstellingen vanzelfsprekend. Bij Sportbedrijf Arnhem en Fletcher Hotel Landgoed Avegoor werden de attenties persoonlijk overhandigd door accountmanagers Functiecreatie van het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland (WSP-MG).

Sportbedrijf Arnhem
Sinds mei 2017 werkt Rian van Waveren, accountmanager Functiecreatie van het WSP-MG samen met Kathelijne Erkens, teamleider buitensporten van het Sportbedrijf Arnhem. Zij beheren 13 sportparken in Arnhem. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit bosmaaien en het alle verdere voorkomende werkzaamheden in het groen. Snoeien, heggen scheren, schoffelen etc.

Er zijn nu 3 mensen vanuit WSP geplaatst en we hebben momenteel nog 1 openstaande vacature Allround medewerker groen. Een daarvan is Albert, teamleider Tonnie Nijhuis is zeer tevreden over zijn inzet en werkzaamheden. Zelfs zo goed dat Albert per 1 april een verlenging van zijn contract krijgt.

 

Fletcher Hotel Landgoed Avegoor
Van een heel andere orde zijn de werkzaamheden bij Fletcher Hotel Landgoed Avegoor in Ellecom. Sinds de zomer van 2016 is Astrid Sloot, Accountmanager Functiecreatie gestart met de samenwerking met Billy Huisman, Interim Hotelmanager. Op dit moment werken Amber en Hendrika als ontbijt/lunchmedewerkers. En een Dylan werkt in de bediening met 100% loonwaarde via het WSP-MG. En wordt volop gesproken over het eventueel plaatsen van nieuwe medewerkers als keuken assistent en in de Bediening.

Deze werkgevers delen graag hun ervaringen een motivatie met andere werkgevers die overwegen om mensen met een arbeidsbeperking een kans te bieden. Goed voorbeeld doet immers goed volgen en de ervaringen van bedrijven in Midden-Gelderland met betrekking tot het inzetten van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn buitengewoon positief. Medewerkers die minder vanzelfsprekend aan een baan komen blijken in de praktijk vaak zeer gemotiveerd, loyaal en een aanvulling voor de diversiteit op de werkvloer. Dat was de reden om deze werkgevers een bezoek te brengen om hen te bedanken voor hun inzet op sociaal ondernemen en een presentje te overhandigen.

Dag van de 1000 Voorbeelden
De Dag van de 1000 Voorbeelden is een initiatief van “Op naar de 100.000 banen” (een project van VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland) om werkgevers te informeren over de Banenafspraak en de mogelijkheden die het werken met werknemers met een arbeidsbeperking biedt.

De Banenafspraak, in 2013 gemaakt tussen overheid, werkgevers- en werknemersorganisaties heeft als doel dat er in 2026 125.000 banen gerealiseerd zijn voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, waarvan 25.000 bij overheidswerkgevers en 100.000 bij werkgevers aan marktzijde. Elke arbeidsregio in Nederland ondersteunt ondernemers in de regio bij het beschikbaar maken van werkplekken voor mensen die anders uit beeld dreigen te blijven. Ondersteuning is er zowel op financieel gebied als op het vlak van coaching en begeleiding van werkgever en werknemer.