Wegwerkzaamheden deze zomer in Arnhem

Wegwerkzaamheden deze zomer in Arnhem

27 juli 2023 Uit Door admin

Het beheer en onderhoud van wegen en fietspaden is een cruciale taak om ervoor te zorgen dat de verkeersinfrastructuur veilig en efficiƫnt blijft functioneren. De gemeente Arnhem staat voortdurend klaar om deze verantwoordelijkheid op zich te nemen en om de inwoners op de hoogte te houden van alle actuele wegwerkzaamheden en onderhoudsprojecten in en rondom onze stad.

De volgende wegwerkzaamheden zijn deze zomer gepland:

1. Wegwerkzaamheden Onderlangs en Roermondsplein
Datum: 10 juli tot en met 18 augustus
Vanwege werkzaamheden bij de Oude Kraan is het Roermondsplein en een deel van Onderlangs afgesloten. Tevens worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de Blauwe Golven, en er zal een deel van het riool worden vervangen.

2. Vernieuwing riool en asfalt Weerdjesstraat
Datum: 29 juli tot en met 6 augustus
De Weerdjesstraat tot en met de Oranjewachtstraat zal gedurende deze periode worden voorzien van een nieuw riool en een nieuwe asfaltlaag. Het huidige asfalt is versleten en aan vervanging toe.

3. Vernieuwing asfalt A12 tussen Grijsoord – Waterberg
Datum: 31 juli tot en met 8 augustus
De A12 tussen knooppunten Grijsoord en Waterberg richting Duitsland krijgt een nieuwe asfaltlaag. Tijdens de werkzaamheden is de A12 richting Duitsland afgesloten.

4. Vernieuwing asfalt en fietspad Sonsbeekweg
Datum: 14 tot en met 25 augustus
Tijdens deze periode wordt het asfalt en het fietspad op de Apeldoornseweg vervangen door stil asfalt. Daarnaast wordt een deel van het riool vervangen.

5. Veiligere en stillere Apeldoornseweg
Datum: 14 tot en met 25 augustus
Het asfalt op de Apeldoornseweg wordt vervangen door stil asfalt, en de verkeerssnelheid wordt verlaagd van 70 naar 50 km per uur om de weg veiliger te maken.

6. Groot onderhoud Willemstunnel
Datum: 2e helft augustus
Vanaf vrijdag 18 augustus zal er groot onderhoud plaatsvinden aan de Willemstunnel. De tunnel zal gedurende twee weekenden in augustus worden afgesloten.

7. Vernieuwing asfalt busbaan Eldenseweg
Datum: 14 tot en met 30 augustus (20.00 uur)
De busbaan bij de Eldenseweg zal worden afgesloten van 14 tot en met 30 augustus, omdat het asfalt van de busbaan wordt vervangen.

Naast deze wegwerkzaamheden wordt er ook gewerkt aan andere projecten:

1. Vernieuwing busstation Kronenburg
Datum: tot eind 2023
Het busstation Kronenburg aan de Burgemeester Matsersingel zal worden vernieuwd. Dankzij een subsidie van de provincie Gelderland blijft Kronenburg goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

2. Vernieuwing Groningensingel
Datum: tot eind 2023
Het asfalt van de Groningensingel zal worden vernieuwd, waarbij de weg ook stiller, veiliger en groener zal worden gemaakt.

De gemeente wil alle weggebruikers vriendelijk verzoeken om rekening te houden met de genoemde werkzaamheden en waar mogelijk alternatieve routes te kiezen om onnodige verkeershinder te voorkomen. Ook streven ze ernaar om de wegen in en rondom Arnhem in optimale staat te houden, en uw begrip en medewerking zijn hierbij van groot belang.

Op de website, MELVIN ā€“ Wegwerkzaamheden en Evenementen, vindt u een up-to-date overzicht van alle geplande wegwerkzaamheden op de wegen in en rondom Arnhem. Deze informatie stelt weggebruikers in staat om tijdig alternatieve routes te plannen en rekening te houden met mogelijke vertragingen.