Wegwerkzaamheden Amsterdamseweg en Noordelijke Parallelweg

Wegwerkzaamheden Amsterdamseweg en Noordelijke Parallelweg

3 oktober 2018 Uit Door admin

Arnhem – Vanaf 15 oktober wordt er gewerkt op de kruising Amsterdamseweg-Schelmseweg en op een deel van de Noordelijke Parallelweg. Beide projecten nemen twee weken in beslag.

Het asfalt op het veelgebruikte kruispunt Amsterdamseweg – Schelmseweg is aan vervanging toe. Het nieuwe asfalt zal aansluiten op het asfalt dat de provincie het afgelopen jaar op de Amsterdamseweg heeft aangebracht. De aannemer start op maandag 15 oktober om 06.00 uur en als alles volgens planning verloopt, is het werk klaar op vrijdag 26 oktober om 18.00 uur.

Rechtdoor of afslaan
Tijdens de werkzaamheden kan het rechtdoorgaand verkeer op de Amsterdamseweg steeds zijn weg vervolgen, zowel de stad in als de stad uit. Beide richtingen worden over Ć©Ć©n weghelft geleid. Beide zijden van de kruising zitten elk Ć©Ć©n week dicht. Dat betekent dat steeds Ć©Ć©n kant van de Schelmseweg is afgesloten. Maar ook aan de “open” kant zal afslaand en invoegend verkeer niet in alle richtingen mogelijk zijn. Uitgangspunt is dat het doorgaand verkeer op de Amsterdamseweg niet wordt gekruisd. Dit om al te grote verkeershinder te voorkomen.

Alternatieve routes
Het verkeer zal zoveel mogelijk via alternatieve routes worden geleid. Om sluipverkeer door de wijk Hoogkamp tegen te gaan, worden de verkeerslichten op de kruising Schelmseweg – Bakenbergseweg anders ingesteld. Auto’s kunnen de wijk niet snel inkomen maar wel snel uitkomen.

Noordelijke Parallelweg
Op de Noordelijke Parallelweg tussen Tormentilstraat en Heijenoordseweg worden de straatklinkers vervangen door asfalt. Ook dit werk start op maandag 15 oktober en zal twee weken duren. Het genoemde weggedeelte wordt afgesloten voor al het verkeer. De kruisingen blijven wel vrij. Het verkeer, ook de fietsers, wordt omgeleid via de Gentiaanstraat. De rij-richting van deze eenrichtingsweg wordt tijdelijk omgedraaid.