Weerdjesstraat volledig afgesloten

Weerdjesstraat volledig afgesloten

4 augustus 2017 Uit Door admin

Arnhem – Tussen vrijdag 11 augustus 2017 19.00 uur en maandag 21 augustus 2017 05.00 uur zal de Weerdjesstraat negen dagen lang in zijn geheel afgesloten worden voor het verkeer. Op deze dagen worden onder andere de kruispunten aangepakt, verkeersregelinstallaties geĆÆnstalleerd en asfalt en belijning aangebracht.

Er is bewust gekozen de werkzaamheden in deze periode uit te voeren omdat dit de meest verkeersluwe week van het jaar is. Er worden tal van maatregelen genomen om de overlast te beperken. Zo wordt de actie waarbij gebruikers van P+R GelreDome een gratis “Dit is PAS Arnhem” cadeaukaart ter waarde van 5 euro ontvangen herhaald in de weekenden tijdens de afsluiting. Van deze actie, die eerder in afstemming met belangenverenigingen van de binnenstad tot stand is gekomen, hebben afgelopen weekend ruim 250 mensen gebruik gemaakt.

Herinrichting
Als onderdeel van de opknapbeurt en herinrichting van de zuidelijke binnenstad wordt er sinds 6 juni hard gewerkt aan de Weerdjesstraat, Trans, Eusebiusplein en Oranjewachtstraat (kortweg aangeduid als project “herinrichting Weerdjesstraat’). De hele straat tussen Nelson Mandela- en John Frostbrug krijgt een nieuw wegdek en aan beide zijden komen trottoirs en fietspaden. Na de herinrichting krijgen fietsers en voetgangers ruim baan en is het gemakkelijker om de Weerdjesstraat over te steken richting de Rijn.

Einddatum
De herinrichting van de Weerdjesstraat kent een ambitieuze planning. Werkzaamheden die normaal vijf maanden kosten, proberen ze in tweeƫnhalve maand te realiseren. En ook nog eens zoveel mogelijk in de schoolvakantie. Op een haar na wordt die planning gehaald. De Weerdjesstraat is van de Nelson Mandelabrug tot de Sabelspoort volgens planning op 21 augustus klaar.

Iets langer duren de werkzaamheden in de Oranjewachtstraat. Dat heeft te maken met tegenvallende omstandigheden bij de aanleg van een nieuw riool. Dat gebeurt op een diepte van zes meter onder gecompliceerde omstandigheden waardoor de werkzaamheden ter plekke iets uitlopen. De planning is nu dat de Oranjewachtstraat uiterlijk 8 september klaar is. Daarmee is het hele traject van Mandela- tot John Frostbrug voor de Bridge to Bridgeloop en herdenkingen open voor alle verkeer.

 

Bereikbaarheid
Ten tijde van de totaalafsluiting van de Weerdjesstraat wordt het verkeer omgeleid via de ring. Bestemmingsverkeer wordt verleid om gratis te parkeren op P+R Gelredome om vervolgens met de lijnbus naar het centrum te gaan. Na de totaalafsluiting wordt het verkeer vanaf maandagochtend 21 augustus nog drie weken – tot aan de afronding van de werkzaamheden in de Oranjewachtstraat – via de huidige omleidingsroute door de stad geleid (Weerdjesstraat – Trans – Rodenburgstraat – Turfstraat). Op drukke momenten zoals de vrijdagmiddag worden extra verkeersregelaars ingezet. Alle parkeergarages blijven tijdens de werkzaamheden toegankelijk. De parkeercapaciteit in het centrum komt niet in het geding. Door werkzaamheden in de Beekstraat is de parkeergarage Broerenstraat momenteel alleen via onverharde weg bereikbaar. Dat wordt verbeterd door met voorrang te werken aan de bestrating van dit deel van het project zuidelijke binnenstad en in de tussentijd tijdelijke asfaltering aan te brengen.

Communicatie
Op ruim 900 adressen in de omgeving van de Weerdjesstraat zijn bewoners en ondernemers vandaag per brief geĆÆnformeerd over de werkzaamheden. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een speciale Facebookpagina en App en is de omgevingsmanager van de aannemer van het project “herinrichting Weerdjesstraat” permanent aanspreekbaar. Verder zijn in overleg met belangenvertegenwoordigers van de binnenstad informatieborden in de stad geplaatst met daarop het telefoonnummer van de gemeente Arnhem (0900-1809) dat mensen kunnen bellen als ze vragen hebben over de werkzaamheden. Verder is er tijdens de reguliere openingstijden van de informatiewinkel Zuidelijke Binnenstad (elke vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur) een speciaal inloopspreekuur ingesteld (elke vrijdag tussen 14.00 uur en 15.00 uur) voor bewoners, ondernemers en geĆÆnteresseerden voor nadere informatie over het project. De informatiewinkel is bereikbaar via parkeerplaats de Trans.  

Actuele informatie
Actuele informatie over de voortgang van de werkzaamheden kunt u vinden op de Facebookpagina van aannemer NTP Infra. Informatie kunt u ook vinden in de NTP Groep – app. Deze is beschikbaar voor Android en IOS en kunt u downloaden in de app-store.

Contact
Aannemer NTP Infra heeft speciaal voor het geven van informatie aan bewoners, bedrijven en bezoekers van Arnhem een omgevingsmanager aangesteld, Henk Bos. Deze is regelmatig op locatie aanwezig, maar altijd te bereiken via mail en/of telefoon: h.bos@ntp-enschede.nl of 06 176 76 627.