Volop aandacht voor Dag van de Duurzaamheid

Volop aandacht voor Dag van de Duurzaamheid

9 oktober 2018 Uit Door admin

Op woensdag 10 oktober is er in Arnhem veel aandacht voor de Dag van de Duurzaamheid. De gemeente is bij verschillende initiatieven betrokken. Niet zo verwonderlijk aangezien Arnhem graag koploper wil zijn als het gaat om duurzaamheid.

Wethouder Klimaat & Energie Cathelijne Bouwkamp: “Aanstaande woensdag laat Arnhem zich van zijn beste kant zien, met verschillende duurzame initiatieven. Mooi om te zien hoe inwoners en ondernemers werk maken om van Arnhem een duurzame stad te maken. Daar werken we als gemeente natuurlijk graag aan mee. Want alleen mĆ©t elkaar kunnen we onze ambitie om van Arnhem een energieneutrale stad te maken, daadwerkelijk realiseren.”

Hieronder een opsomming van activiteiten waarbij de gemeente nauw betrokken is.

* Groene Plein in Winkelcentrum Kronenburg 09.00 – 17.00 uur Winkelcentrum Kronenburg staat de hele dag in het teken van duurzaamheid. Het Winkelcentrum wordt die dag symbolisch afgesloten van het gasnet en gaat over op stadswarmte. Dat is veel beter voor het klimaat en bespaart heel veel CO2 uitstoot. In het winkelcentrum is die dag een Groen Plein ingericht waar jong en oud informatie kan krijgen over duurzaamheid. De gemeente Arnhem is met haar duurzaamheidsbus Lijn2030 ook aanwezig. Tevens wordt de winnaar bekend gemaakt van de ontwerp-wedstrijd voor een duurzaam T-shirt. Een initiatief van de ArnhemAan-campagne.

* Excursie ‘duurzaamheid’ Blauwe Golven Roermondsplein De gemeente is volop bezig met het aanpassen van de verkeerssituatie bij de Blauwe Golven. Die werkzaamheden worden zo duurzaam mogelijk uitgevoerd. Hoe dat duurzame werk eruit ziet wordt tijdens de excursie uitgelegd door medewerkers van de gemeente. De excursie is inmiddels volgeboekt.

* Duurzame ondernemersavond bij Showroom Arnhem 18.00 – 21.30 uur Platform Binnenstad Arnhem (PBA) organiseert een symposium dat geheel in het het teken staat van duurzaamheid. Tijdens dit symposium wordt onder meer aandacht besteedt aan de energiescan voor bedrijven en panden. Dankzij een financiĆ«le bijdrage van de gemeente, de provincie en PBA zijn 50 energiescans beschikbaar met een korting van 75%. Deze scans leveren bedrijven inzicht in de mogelijkheden voor groene energie, energiebesparing en vermindering van CO2 uitstoot.