Vijfde mobiliteitshub in Arnhem komt eraan

Het Kadehuis, dat in 2022 in de Nieuwstraat wordt gerealiseerd, krijgt een mobiliteitshub. Er komen deelautoā€™s, deelfietsen en minimaal Ć©Ć©n deelbakfiets. En allemaal elektrisch. Toekomstige bewoners van het Kadehuis kunnen zelfs tegen gereduceerd tarief van de deelfietsen en autoā€™s gebruik maken. Gebiedsontwikkelaar AM, aanbieders van de deel(bak)fietsen URBEE en Cargoroo, de aanbieder van de deelautoā€™s Amber en gemeente Arnhem hebben daarvoor de intentieovereenkomst getekend.

Cadeautje
De deelautoā€™s komen op de Trans, waar al laadpalen zijn. De (bak)fietsen komen op de begane grond van het Kadehuis. De mobiliteitshub is te gebruiken door iedereen: bewoners van het Kadehuis, Arnhemmers of gasten in de stad. De mobiliteitshub is een initiatief van AM, dat daarmee deelmobiliteit bij haar kopers stimuleert als alternatief voor de (tweede) autobehoefte. De hub in het Kadehuis kon mooi gecombineerd worden met de gemeentelijke plannen voor elektrische deelautoā€™s op de Trans.

Duurzaam en gastvrij
ā€˜Op deze manier bieden we bewoners de mogelijkheid om gemakkelijk en comfortabel van duurzaam elektrisch deelvervoer gebruikt te makenā€™, aldus wethouder mobiliteit Roeland van der Zee. Gewoon, meteen naast de deur. Zo bieden we inwoners van de binnenstad ruime keuze aan vervoersmogelijkheden: een goed OV, een eigen auto, maar ook duurzaam deelvervoer. Alles om de binnenstad voor bewoners en gasten gastvrij en goed bereikbaar te houden.ā€™

Deelvervoer steeds vanzelfsprekender
ā€˜Met de mobiliteitshub bij het Kadehuis leveren we een mooie bijdrage aan de duurzaamheid en leefbaarheid van de stad. Deze verschillende vormen van deelvervoer worden steeds vanzelfsprekender. Zo hebben bewoners vlakbij hun woning de beschikking over verschillende comfortabele vervoersmiddelen, dichtbij huis,ā€™ aldus Marien Kleinjan, directeur AM Midden.

Meer mobiliteitshubs
De bouw van het Kadehuis is vorige maand begonnen. Er komen 57 appartementen, die inmiddels allemaal verkocht zijn. Naar verwachting worden de eerste appartementen in 2023 opgeleverd. De deelautoā€™s staan inmiddels op de Trans, de deel(bak)fietsen volgen zodra het gebouw is opgeleverd. In Arnhem zijn al vier mobiliteitshubs met elektrische deel(bak)fietsen en deelautoā€™s: bij station Arnhem Centraal, bij station Arnhem-Zuid, op bedrijventerrein Gelderse Poort en bij Gelredome. Ook bij het nieuw te bouwen Bartok Park is een mobiliteitshub voorzien.

Foto: de hub voor elektrische deelautoā€™s is al in gebruik. Zodra een auto wordt geboekt, zorgt de exploitant dat deze bij de hub klaarstaat (foto: gemeente Arnhem).