Vier mannen aangehouden na spectaculaire achtervolging!

Vier mannen aangehouden na spectaculaire achtervolging!

18 april 2017 Uit Door admin

Arnhem/Didam – In de nacht van maandag op dinsdag kreeg een politie eenheid het verzoek van de meldkamer om uit te kijken naar een zwarte Seat Leon. Deze auto zou gebruikt worden door criminelen en was in Didam gezien bij een verdachte situatie.

Een van de uitkijkende politie eenheden zag in Velp deze Seat rijden. Zij gaven het voertuig een stopteken om de inzittenden te kunnen controleren. Hierop gaf de bestuurder plankgas en ging ervandoor. Daarop zette de politie de achtervolging in. Het voertuig reed met absurd hoge snelheid door het centrum van Arnhem in de richting van Presikhaaf. Via de PleijRoute kwam de politie vervolgens uit bij het winkelcentrum Kronenburg. Daarbij is geprobeerd de auto te blokken met meerdere politieautoā€™s.

De bestuurder van de Seat Leon is via het fietspad en de stoep ontkomen en hierop werd wederom een achtervolging vervolgd. Via de Burgermeester Matsersingel reed de politie opnieuw de Pleijroute op, maar nu in de richting van het Velperbroek circuit.

Uiteindelijk heeft de politie het voertuig tot stoppen gebracht. waarbij er een aanrijding heeft plaats gevonden tussen een politieauto en de achtervolgende auto. Alle vier de inzittenden zijn aangehouden. Zij werden gearresteerd voor het bij zich hebben van inbrekerswerktuig. De politie trof in het voertuig een bivakmuts, meerdere schroevendraaiers en handschoenen aan.

Tijdens deze achtervolging heeft de politie samengewerkt met collegaā€™s uit Arnhem, Velp en Elst. Door een mooie samenwerking met alle eenheden heeft de politie deze achtervolging veilig kunnen beĆ«indigen. De officier van Justitie gaat nu bepalen wat er gaat gebeuren met de bestuurder en de drie andere inzittenden.