Vertragingen en files door groot onderhoud aan de A325 en N325

Vertragingen en files door groot onderhoud aan de A325 en N325

29 maart 2019 Uit Door admin

Arnhem – Om Gelderland bereikbaar te houden wordt om de 9 jaar groot onderhoud uitgevoerd aan de wegen. Dat geldt ook voor de A325 en de Pleijroute (N325). In juli en augustus 2019 voert de provincie Gelderland groot onderhoud uit aan de A325 en de Pleijroute (N325) tussen knooppunt Ressen en knooppunt Velperbroek. Deze wegen krijgen nieuw asfalt.

Daarnaast worden de vangrails gerenoveerd in de middenberm van de A325. Langs de N325 komen 4 pechhavens. Door deze werkzaamheden ontstaat er ernstige verkeershinder. Files zijn niet te vermijden. Het verkeer wordt omgeleid via de A50, A15 en A12 en via lokale omleidingsroutes.

De provincie heeft de verkeersmaatregelen goed afgestemd met andere wegbeheerders en met alle hulpdiensten. Plan uw reis op tijd, volg de omleidingen, houd u aan de snelheid en stem uw vakantie af op de werkzaamheden.

kaart: Provincie Gelderland

Plan uw reis op tijd!
De provincie adviseert weggebruikers om hun reis op tijd te plannen, anders te reizen, niet te reizen en hun vakantie af te stemmen op de werkzaamheden. Vertrek op tijd, houd rekening met een extra reistijd van 15 minuten. Volg de omleidingsroute en zorg voor een plan B. Rij veilig en alert en houd de aangegeven snelheid aan. Doe dit voor uw eigen veiligheid en die van de wegwerkers. Kijk op www.bereikbaargelderland.nl.

Planning werkzaamheden
Van 8 juli tot en met 25 augustus 2019 (week 28 – 34) wordt het werkzaamheden in 3 fasen uitgevoerd:

Fase 1 van 8 juli tot en met 21 juli 2019 (week 28 – 29)
Maandag 8 juli starten de werkzaamheden aan de Pleijroute (N325) vanaf Nijmeegseplein (Arnhem) tot knooppunt Velperbroek. Hier wordt dan het asfalt vernieuwt en worden er 2 pechhavens aangelegd. De weg is afgesloten vanaf Nijmeegseplein richting A12 tot knooppunt Velperbroek. Het verkeer wordt omgeleid. De Pleijroute (N325) is wel open voor verkeer vanaf knooppunt Velperbroek naar Nijmeegseplein.

Fase 2 van 22 juli tot en met 11 augustus 2019 (week 30 – 32) 
Maandag 22 juli starten de werkzaamheden aan de A325 vanaf knooppunt Ressen tot Nijmeegseplein (Arnhem). Hier wordt dan het asfalt vernieuwd en worden de vangrails opgeknapt. De weg is afgesloten voor alle verkeer vanuit Nijmegen vanaf knooppunt Ressen tot Nijmeegseplein. Het verkeer wordt omgeleid. Ook de aansluiting Elst en Matsersingel zijn dan afgesloten. De A325 blijft open voor verkeer van Arnhem naar Nijmegen.

Fase 3 van 12 augustus tot en met 25 augustus (week 33 – 34) 
Maandag 12 augustus starten de werkzaamheden aan de Pleijroute (N325) van knooppunt Velperbroek tot Nijmeegse plein (Arnhem). Hier wordt het asfalt vernieuwd en worden er 2 pechhavens aangelegd. De weg is afgesloten voor alle verkeer vanaf knooppunt Velperbroek A12 tot Nijmeegseplein. Het verkeer wordt omgeleid. De Pleijroute (N325) is wel open voor verkeer vanaf Nijmeegseplein naar knooppunt Velperbroek.

Overige werkzaamheden
Van 24 juni tot en met 7 juli 2019 (week 26 – 27)
Voorbereidende werkzaamheden in de avonds en nacht. Aan de A325 worden de vangrails verwijderd uit de middenberm en aan de N325 worden voorbereidingen getroffen voor de aanleg van de pechhavens.

Van 26 augustus tot en met 4 oktober (week 35 – 40)
Plaatsen van de vangrail aan de A325 vanaf Nijmeegseplein tot knooppunt Ressen in de avond en nacht.

Snelheidsbeperking
Van 24 juni tot en met 4 oktober 2019 (week 26 – 40) wordt de snelheid verlaagt op de A325 in beide richtingen van 100 naar 70 km per uur. Dit is zowel overdag als ’s nachts de verplichte snelheid.

Omleidingsroutes
De hoofd-omleidingsroute loopt via de A15 – A50 – A12 en staat op bovenstaande kaart aangegeven. Alle omleidingsroutes zijn te volgen via borden langs de weg.

Veilig werken en rijden
De A325 gaat van 22 juli tot en met 11 augustus 2019 dicht in de richting van Nijmegen naar Arnhem. In de richting van Arnhem naar Nijmegen blijft de A325 open. De afsluiting in 1 richting is noodzakelijk voor de veiligheid van weggebruikers en wegwerkers. Dit zorgt er ook voor dat de provincie de werkzaamheden sneller kan uitvoeren. Tijdens de werkzaamheden aan de Pleijroute (N325) blijft er altijd 1 rijrichting open terwijl aan de andere kant wordt gewerkt.

Asfalteren
Op de N325 wordt het bestaande Zeer Open Asfalt Beton (ZOAB) door nieuw ZOAB vervangen. De voordelen van ZOAB zijn: minder spatwater, betere afvoer van regenwater en het vermindert het bandengeluid. Op de kruispunten en bij verkeerslichten wordt Steen Mastiek Asfaltbeton (SMA) verwerkt. Dit type asfalt is geschikt voor intensief gebruik door optrekkende en remmende voertuigen. Op de A325 wordt het bestaande geluidreducerende asfalt vervangen door een nieuwe geluidreducerende asfaltlaag. In totaal wordt er 66.000 ton asfalt op een wegvak van 15 kilometer lengte tussen knooppunt Ressen en Velperbroek verwerkt.

Lussen in het wegdek bij verkeerslichten
Om verkeerslichten optimaal te kunnen afstemmen op het verkeersaanbod, worden er nieuwe detectielussen in het asfalt aangebracht.

Pechhavens
Langs de Pleijroute (N325) worden er 4 nieuwe pechhavens gemaakt in beide rijrichtingen ter hoogte van Arnhem-Zuid tussen de Koppelstraat en de afslag Huissen en 2 tussen de aansluiting Westervoortsedijk en Pleybrug. Er zijn nu geen vluchtstroken waar voertuigen met pech kunnen staan. De voorbereidende werkzaamheden van de pechhavens starten tussen 24 juni en 7 juli 2019.

Vangrails
De vangrails op de middenberm aan de A325 worden duurzaam gerenoveerd. De bestaande vangrails worden tijdelijk weggehaald. De slechte delen worden vervangen door nieuwe. De delen die nog goed zijn worden eerst ontzinkt en krijgen daarna een nieuwe zinklaag. De totale lengte van deze vangrails is 9 kilometer. Het wegnemen en terugplaatsen van de vangrails gebeurt ’s avonds en ’s nachts. Daarvoor wordt de linker rijstrook afgesloten. Tussen 24 september en 4 oktober 2019 is er geen midden-vangrail aanwezig. Ter vervanging wordt een tijdelijke barrière als afscheiding geplaatst. Ook wordt de snelheid verlaagt van 100 naar 70 kilometer per uur.