Vergoeding voor aardgasvrij maken woningen

Vergoeding voor aardgasvrij maken woningen

11 september 2019 Uit Door admin

Arnhemse particuliere huizenbezitters die voorop willen lopen bij het afsluiten van hun woning van het gas verdienen een steuntje in de rug. Daarom heeft de gemeente Arnhem een financiƫle regeling uitgewerkt om deze pioniers te ondersteunen. Het gaat om een bijdrage van maximaal 600 euro per huishouden. In totaal is er voor deze regeling 33.000 euro beschikbaar.

Particuliere woningeigenaren die nu al zelf hun woning aardgasvrij maken ontvangen een rekening van de netbeheerder voor het daadwerkelijk afsluiten van de aardgaskraan. Dat gaat gemiddeld genomen om een paar honderd euro per gasaansluiting. Om deze pioniers aan te moedigen heeft de gemeente Arnhem besloten een aanzienlijk deel van deze afsluitkosten te vergoeden. In ruil daarvoor vraagt de gemeente deze pioniers om mede-ambassadeur te zijn voor gasloos wonen. Bijvoorbeeld door af en toe hun woning open te stellen voor Arnhemmers die vragen hebben over gasloos wonen.

Hoogte vergoeding
De vergoeding die de gemeente beschikbaar stelt varieert. Bewoners van een flatwoning ontvangen maximaal 300 euro en bewoners van een laagbouwwoning maximaal 600 euro. Dat heeft te maken met het verschil in kosten die de netbeheerder rekent voor het afsluiten van een flat (gestapelde woning) of een laagbouwwoning.

Aanvragen
Aanvragen voor deze financiƫle tegemoetkoming kunnen vanaf 1 november 2019 worden ingediend via de website arnhemaan.nl. De tegemoetkoning in de kosten geldt met terugwerkende kracht voor afsluitingen vanaf 1 januari 2019. De regeling geldt tot 1 januari 2022 of tot het moment dat het budget op is.