Velperweg vanaf maandag 4 maart afgesloten

Velperweg vanaf maandag 4 maart afgesloten

4 maart 2024 Uit Door admin

Op maandag 4 maart 2024, zal de gemeente Arnhem beginnen met de langverwachte herinrichting van de Velperweg, een cruciale verkeersader die Velp en Arnhem met elkaar verbindt. Dit ambitieuze project zal verschillende fasen doorlopen en zal duren tot de zomer van 2025, waarbij de weg tussen de Raapopseweg en de A12 volledig wordt aangepakt.

De Velperweg wordt weer een mooie groene laan zoals vroeger. Met de renaissance wordt de weg veiliger voor voetgangers en fietsers. En is beter ingericht voor het veranderende klimaat. Ook wordt een deel van het riool vervangen. Door deze werkzaamheden is de Velperweg en de omgeving van 4 maart 2024 tot de zomer 2025 op een andere manier bereikbaar. De werkzaamheden vinden plaats tussen de Raapopseweg en de A12.

Om de veiligheid van de wegwerkers te waarborgen, zal de Velperweg gedurende deze periode volledig worden afgesloten voor alle verkeer.

Het project is zorgvuldig gepland om de overlast tot een minimum te beperken. De aannemer zal starten aan de zijde van Arnhem, ter hoogte van de Huijghenslaan, en zal vervolgens in twee richtingen werken. Voor verkeer van Velp naar Arnhem wordt geadviseerd om via de Larensteinselaan richting de IJssellaan te rijden. Weggebruikers worden vriendelijk verzocht om extra reistijd in te plannen en hun route zo nodig aan te passen, gezien de mogelijke drukte op de Boulevard Heuvelink.

Voor meer gedetailleerde informatie over het project en eventuele updates, verwijzen wij u graag naar de speciaal daarvoor ingerichte projectpagina van de gemeente Arnhem: www.arnhem.nl/velperweg.

Overzicht van de werkzaamheden in 2024 en 2025:

 • Werkzaamheden in 2024:
  • Maart t/m juli: Eerste fase tussen Huijghenslaan en kruispunt met de Van der Duyn van Maasdamlaan.
  • Augustus t/m oktober: Tweede fase in twee richtingen tussen verschillende punten, inclusief Van der Duyn van Maasdamlaan en Esperantolaan.
  • Oktober t/m december: Derde fase tussen Pr√ľmelaan en Van der Duyn van Maasdamlaan, en tussen Esperantolaan en Roemer Visscherlaan.
 • Werkzaamheden in 2025:
  • Januari t/m maart: Vierde fase tussen Raapopseweg en Pr√ľmelaan, en tussen Roemer Visscherlaan en Bronbeeklaan.
  • Maart en april: Werkzaamheden aan kruispunt Bronbeeklaan ‚Äď Van Remagenlaan.
  • Mei t/m juli: Laatste fase tussen Bronbeeklaan en viaduct van de A12.
 • Het¬†definitieve ontwerp¬†(pdf, 3MB)¬†is eind 2022 met omwonenden besproken.¬†

Verbeteren veiligheid Velperweg
De weg heeft nu een zeer brede rijbaan van 12 meter breed. Dat leidt er toe dat autorijders vaak te hard rijden. Ook is het moeilijk om een brede weg over te steken. De weg wordt een stuk smaller. Autorijders zullen hierdoor minder hard rijden. Voor voetgangers wordt het makkelijker om de weg over te steken. Bij zijwegen komen in het midden van de weg vluchtheuvels. Hier kan de voetganger veilig wachten om hierna de rest van de weg over te steken.  Voor fietsers zijn er aan beide kanten van de weg vrijliggende fietspaden. De kruispunten worden verbeterd zodat bussen vlotter kunnen doorrijden. De kruising met de Bronbeeklaan wordt een rotonde. Het kruispunt Velperweg РOude Velperweg en Velperweg Huijghenslaan krijgen verkeerslichten. Dit is de veiligste oplossing, die de minste ruimte kost. De 2 verkeerslichten worden aan elkaar gekoppeld, zodat het verkeer niet 2 keer hoeft te stoppen.

Beelden Goudappel mobiliteit