Vanaf vandaag kent Arnhem een Boomkwaliteitsteam.

Vanaf vandaag kent Arnhem een Boomkwaliteitsteam.

29 september 2020 Uit Door admin

Vanaf vandaag kent Arnhem een Boomkwaliteitsteam. Het team bestaat uit zes leden die het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd kan adviseren op het gebied van bomen.

De zes leden van het Boom Kwaliteitsteam Arnhem (BKA) zijn: Lianne Konings, Arjen van Reden, Josan Tielen, Hans Jacobse, Thera Koppenol en Hans van den Bos. Als beoogd voorzitter is Hans van den Bos aangewezen. De bekendmaking van de leden va het BKA vormt ook het vertrekpunt waarop de leden met elkaar bepalen hoe zij hun rol precies willen gaan invullen. De gemeente heeft er bewust voor gekozen om dat vooraf niet volledig vast te leggen.

Meer bomen
Het Boomkwaliteitsteam is een uitvloeisel van het nieuwe bomenbeleid dat de gemeenteraad begin dit jaar vaststelde. Het bomenbeleid is erop gericht om nog meer bomen in de stad te krijgen en daarmee een nog groener Arnhem.

Over de leden van het BKA

  • Lianne Konings is voorzitter van het Groenforum en zit dus als een spin in het web van de Arnhemse groene organisaties.
  • Arjen van Reden heeft na zijn opleiding Tuin- en Landschapsinrichting jarenlang bij adviesbureaus gewerkt. Heeft veel ervaring met projectleiding en kwaliteitszorg.
  • Josan Tielen werkt als programmabegeleider bij RWS. Heeft veel ervaring met complexe gebiedsprocessen en vraagstukken rond ruimtelijke afwegingen, bomen en natuur.
  • Hans Jacobse is docent Management buitenruimte, Groenbeheer en Bomen in de stad op Larenstein.
  • Thera Koppenol is kwaliteitscoƶrdinator in Rijnstate Ziekenhuis. Vanuit haar groene achtergrond (milieuhygiĆ«ne, Wageningen) wil ze haar huidige kennis op het gebied van kwaliteitszorg graag combineren in haar werk voor het BKA.

Hans van den Bos deed Bos- en natuurbeheer in Wageningen. Is afgestudeerd als bosecoloog (nog steeds zijn passie). Werkte als beleidsadviseur bij Staatsbosbeheer in zeer diverse functies, het laatst als strategisch communicatieadviseur. Is sinds elf jaar eigen baas als natuurschrijver en ā€“ fotograaf