Twee drugspanden gesloten in de strijd tegen ondermijnende criminaliteit

Twee drugspanden gesloten in de strijd tegen ondermijnende criminaliteit

30 juli 2021 Uit Door admin

In de strijd tegen ondermijnende criminele activiteiten zijn donderdag twee drugspanden in Arnhem gesloten, hiertoe heeft Burgemeester Ahmed Marcouch besloten. Het gaat om een woning aan de Venkelstraat in Malburgen en twee kamers in een woning in Klarendal. In beide woningen zijn onder andere grote hoeveelheden harddrugs aangetroffen. Beide zaken staan los van elkaar.

Malburgen en Klarendal
De  woning aan de Venkelstraat in Malburgen is voor drie maanden gesloten. Bij een eerdere inval trof de politie al een grote hoeveelheid harddrugs aan, er waren daarnaast ook wapens en grote hoeveelheden contant geld in het pand aanwezig. Het is daarmee zeer aannemelijk dat er vanuit de woning werd gehandeld in drugs.

In een bovenwoning in Klarendal vond daarnaast een spoedsluiting plaats, hierbij werden twee losse kamers in het pand gesloten. Bij het gesloten pand was vaak sprake van aanloop en overlast. In het pand werd een handelshoeveelheid drugs en een wapen gevonden. Tijdens de sluiting waren er ook signalen van gevaarlijke leefomstandigheden in de rest van het pand, hier is direct naar gekeken. Naast optreden tegen drugsoverlast was er daarmee ook aandacht voor de leefomstandigheden en veiligheid van de andere bewoners in het pand.

Burgemeester Ahmed Marcouch: ‘Achter de vondst van harddrugs gaat vaak een wereld van georganiseerde criminaliteit schuil. Een gevaar voor iedere eerlijke Arnhemmer, die in de wijk te maken krijgt met overlast en onveilige situaties. En bovenal een kwaadaardig voorbeeld voor onze kinderen. Wij zijn hen een veilige jeugd verschuldigd, waarbij zij opgroeien in veilige wijken, zonder de ontwrichtende kracht van criminaliteit een paar deuren verderop.’

Offensief voor veilige wijk
In iets meer dan een half jaar tijd vonden er op last van de burgemeester inmiddels tien sluitingen plaats. De sluiting van de panden is onderdeel van een breed Arnhems offensief tegen criminaliteit. Politie, handhavers en andere uitvoerende diensten leggen hiervoor hun kennis en bevoegdheden bij elkaar. De acties richten zich tegen ondermijnende criminele activiteiten en het overlastgevende gedrag dat hier vaak mee gepaard gaat. Klarendal en Malburgen vallen daarnaast onder de Arnhem-Oost aanpak. In deze kwetsbare wijken is er extra aandacht voor sociale problematiek in combinatie met overlast en criminaliteit in de wijk.

Melden helpt
Ahmed marcouch: ‘Het zijn de oren en ogen van de Arnhemmers die onmisbaar zijn voor veilige buurten en wijken. Daarom vraag ik u: heeft u het vermoeden van een drugslab, de handel in drugs of andere verdachte activiteiten? Meld dit. Samen zorgen wij voor een veilig Arnhem, vrij van ondermijnende criminaliteit. U kunt contact opnemen met de politie via 0900 – 8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800 – 7000 of meld het via www.meldmisdaadanoniem.nl.