Topsporters helpen Arnhemse jongeren weer op weg. Arnhem sluit zich aan bij Project Comeback

Topsporters helpen Arnhemse jongeren weer op weg. Arnhem sluit zich aan bij Project Comeback

18 oktober 2021 Uit Door admin

Arnhemse jongeren die vast zijn gelopen of tegenslag ervaren, kunnen geïnspireerd door bekende topsporters hun leven weer beter op de rit krijgen. Topsporters zoals Virgil van Dijk, Stefan de Vrij, Anouk Vetter, Terrance Pieters, Shanice van de Sande, Roy Meyer en nog velen meer gaan hun ervaring inzetten om te helpen jongeren sterker te laten terugkomen na tegenslag. Dit doen ze in het kader van Project Comeback, met on- en offline events die focussen op inspiratie, tips en mogelijkheden.

Afgelopen week kon een groep van 90 jongeren, waaronder ook Arnhemmers, deelnemen aan de online livesessie met Virgil van Dijk, topvoetballer en captain van het Nederlands elftal.

Nabil Benamar is een 15 jarige, getalenteerde kickbokser en had het geluk om erbij te zijn: “Was echt een heel mooi interview met Virgil van Dijk over zijn hele carrière en over hoe je om gaat met tegenslagen zoals een blessure. Een van de mooiste lessen die ik eruit haalde, is dat veel mensen de topsporter zien, als in het perfecte plaatje. Maar mensen beseffen niet dat je echt heel hard moet werken om steeds sterker te worden en tegenslagen te overwinnen. Ik heb als kickbokser vele doelen die ik wil halen en die ik gá halen, daar werk ik elke dag heel hard voor.”

Helden
De coronacrisis zorgde voor veel uitdagingen bij jongeren. Dit motiveerde Barbara Barend en haar bedrijf Helden – dat graag inspireert door middel van sportverhalen en sporters – om een speciaal programma te ontwikkelen met topsporters in samenwerking met gemeentes en

jongerenorganisaties. De ambitie is om jongeren dusdanig te steunen dat ze er langdurig profijt van hebben. Het doel is dat met Project Comeback er in Nederland in 2035 een generatie staat die tegenslag heeft overwonnen en waar met trots naar gekeken wordt. Een generatie die sterker is geworden dan dat ze voor corona was.

Samenspel met Arnhemse partners
Ook de gemeente Arnhem doet mee. Wethouder jeugd Bob Roelofs hierover: “Dit is een mooi, landelijk initiatief dat goed aansluit bij onze Arnhem-Oost-aanpak. We focussen in die aanpak ook nadrukkelijk op de toekomst van jongeren. We zetten voor het Project Comeback in op een mooi samenspel met onze Arnhemse partners. Denk hierbij aan  AM Support, Presikhaaf University, Vitesse Betrokken, Papendal en het sportbedrijf. Fantastisch dat ook zulke grote namen in de topsport zich inzetten, hun verhaal spreekt jongeren enorm aan. Jongeren worden weer trots op zichzelf en dat vind ik mooi.”

Project Comeback is een landelijk initiatief dat vooral ook lokaal wordt uitgevoerd en nu al wordt ondersteund door acht grote gemeenten in Nederland, te weten Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Leiden, Groningen, Arnhem en Breda. Het project is deze maand gestart.

De actuele agenda staat op het Youtube en Instagram kanaal.