Tijdelijke sluiting Stadsvilla Sonsbeek wegens noodzakelijke werkzaamheden

Tijdelijke sluiting Stadsvilla Sonsbeek wegens noodzakelijke werkzaamheden

7 december 2023 Uit Door admin

Stadsvilla Sonsbeek, in Arnhem ook wel bekend als ‘De Witte Villa’, zal vanaf januari tot naar verwachting medio april 2024 gesloten zijn voor publiek. Dit vanwege noodzakelijke werkzaamheden aan de vloerconstructie van het gebouw. 

Noodzakelijke werkzaamheden

Het doel van deze werkzaamheden is het verzekeren van de veiligheid van alle bezoekers en gasten van de stadsvilla en het in stand houden van een rijksmonument. ‘De Witte Villa’, is door de jaren heen onderhevig geweest aan diverse aanpassingen en verduurzamingsmaatregelen. Bij een recente inventarisatie (november 2023) van het gebouw door de gemeente Arnhem is het onduidelijk gebleken of de vloeren van het gebouw de huidige belasting in de toekomst aankunnen.

 Uit voorzorg en om de veiligheid te waarborgen, heeft de gemeente besloten tot het uitvoeren van deze noodzakelijke werkzaamheden. De gemeente Arnhem zet zich in voor het behoud van de bekende ‘Witte Villa’ in de stad en wil met deze werkzaamheden de toekomstbestendigheid van het gebouw garanderen.

 Planning en uitvoering  

Vanaf januari 2024 sluit Stadsvilla Sonsbeek tijdelijk haar deuren om naar verwachting medio april, 2024 weer open te gaan. De gemeente Arnhem en de exploitanten van de Stadsvilla, Kees Bouwhof en Matthijs Holtackers hebben overleg gevoerd over de beste aanpak en planning. Beide partijen streven ernaar de overlast tot een minimum te beperken en de werkzaamheden zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Door het besluit zullen alle reserveringen voor de horeca- en evenementenlocatie van januari tot en medio april, 2024 worden geannuleerd. Er wordt in goed overleg met de gedupeerden gezocht naar een zo goed mogelijk alternatief.  

Bezoekers en vaste gasten van Stadsvilla Sonsbeek worden geadviseerd de website en sociale mediakanalen van Stadsvilla Sonsbeek en de gemeente Arnhem in de gaten te houden voor verdere informatie en updates.