Tijdelijke invulling twee voormalige horecapanden in de Varkensstraat

Tijdelijke invulling twee voormalige horecapanden in de Varkensstraat

31 januari 2019 Uit Door admin

Twee panden aan de Varkensstraat, nummer 2 en 45, hebben tijdelijk nieuwe gebruikers. Wethouder Hans de Vroome overhandigde woensdag 30 januari de sleutels van de panden aan de nieuwe ondernemers. Binnenkort openen hier een dansstudio (VerticalDanceStudio.nl) en een atelier voor gordijnkunst (gordijnkunst.nl).

Wethouder Hans de Vroome: “De nieuwe ondernemingen passen bij onze aanpak om meer variatie aan te brengen in het winkel- en horeca-aanbod in het Korenkwartier en leegstand tegen te gaan. Door deze twee jonge ondernemers komt er overdag weer meer reuring in de straat. Ook het pand van Manhattan krijgt een andere bestemming. Wij hebben toestemming gegeven aan de eigenaar om het pand te verkopen. De nieuwe eigenaar gaat het pand verbouwen tot circa 35 huurappartementen met in de plint wonen, gecombineerd met andere functies. Mooie initiatieven en plannen om de kwaliteit en de leefbaarheid in de Varkensstraat en het Korenkwartier te verbeteren.”

Bruikleen
De nieuwe gebruikers van de panden op nummer 2 en 45 krijgen de panden in bruikleen voor een periode van Ć©Ć©n jaar. Aan het gebruik verbindt de gemeente een aantal voorwaarden. De panden moeten vooral overdag open zijn. EĆ©n van de andere voorwaarden is dat de etalages aantrekkelijk ingericht zijn en ‘s avonds verlicht zijn.

Voorkeursrecht
Op de panden in de Varkensstraat is het voorkeursrecht gevestigd. Dat houdt in dat een eigenaar die zijn pand wil verkopen deze eerst aan de gemeente te koop moet aanbieden. De gemeente kocht deze twee panden in 2018 aan. Met het vestigen van het voorkeursrecht wil de gemeente bereiken dat door een mix van wonen, horeca, cultuur en leisure (vrije tijd) ook overdag levendigheid in het gebied komt.

foto: Tatjana Kiriƫnko