Tien nieuwe elektrische voertuigen voor PreZero

Tien nieuwe elektrische voertuigen voor PreZero

17 februari 2023 Uit Door admin

PreZero voegt in februari en maart tien nieuwe elektrische voertuigen toe aan het wagenpark van de locatie in Duiven. De wagens gaan huishoudelijk afval inzamelen in de regio Arnhem. Duurzame stadslogistiek is een belangrijke pijler van de ambities van PreZero. Iwan te Winkel, Directeur Collection & Operations: “We bekijken continu hoe we onze dienstverlening kunnen uitvoeren met zo min mogelijk vervoersbewegingen én zo min mogelijk uitstoot van CO2. De aanschaf van deze zero emissie voertuigen past hier goed bij.”

Verschillende nieuwe voertuigen
Het wagenpark van PreZero wordt uitgebreid met verschillende typen elektrische voertuigen. Het gaat om een zijlader en zeven trucks met kraakpersopbouw voor het huis aan huis inzamelen van afval uit minicontainers, een bakwagen voor het inzamelen van klein chemisch afval en een voertuig met kraan voor het inzamelen van afval uit ondergrondse containers. De locatie van PreZero in Duiven beschikt over een groot en innovatief laadplein, waar de wagens kunnen laden. Dankzij de palen die in korte tijd veel stroom laden is de laadtijd slechts 1½ uur. De afstand die de vrachtauto’s af kunnen leggen is na het laden zo’n 200 km. Ook voor de elektrische waterstofwagens, die sinds vorig jaar in de gemeente Arnhem afval inzamelen, zijn er laadpalen beschikbaar.

Duurzame doelstellingen
Vorig jaar is PreZero in de gemeente Arnhem gestart met het rijden met elektrische waterstofwagens voor het inzamelen van afval van huishoudens. Daarnaast rijden er twee volledig elektrische trucks om afval op te halen bij de verschillende milieustraten. En daar komen deze periode tien nieuwe elektrische inzamelwagens bij. Te Winkel is trots op de stappen die PreZero hiermee zet. “Gemeenten werken toe naar uitstootvrije binnensteden in 2025. Die doelstellingen staan scherp op ons netvlies. We doen er alles aan om op zoveel mogelijk fronten ons wagenpark verduurzamen en we kijken naar slimme logistieke oplossingen. Zo brengen we inzamelen zonder CO2-uitstoot steeds een stap dichterbij.”