Tegen de helling : de geschiedenis van Sint Marten en het Sonsbeekkwartier

Tegen de helling : de geschiedenis van Sint Marten en het Sonsbeekkwartier

6 oktober 2017 Uit Door admin

Arnhem – Op zondag 8 oktober 2017, van 14.00 tot 16.00 uur, organiseert Prodesse Conamur, de historische vereniging van Arnhem, in samenwerking met de wijkvereniging Sint Marten Sonsbeekkwartier , een middag in wijkcentrum De Nieuwe Hommel, waarin de geschiedenis van Sint Marten en het Sonsbeekkwartier centraal staat.

Gelegen op de hellingen van de Veluwezoom is het gebied al lang bewoond geweest voordat aan het einde van de negentiende eeuw de stedelijke nieuwbouw zich over de heuvels begon uit te strekken. In drie korte presentaties komt de lange geschiedenis van de wijk aan de orde: van een verhaal over de boeren en herders die er tabak teelden en schapen weidden, via een verhaal over de grootse nieuwbouwplannen uit de negentiende eeuw tot een gesprek met markante wijkbewoners over hun herinnering aan de wijk. Daarnaast is er een tentoonstelling van oude ansichtkaarten van Sint Marten en het Sonsbeekkwartier, uit de collectie van Fans en Theo Brink, en worden er oude foto’s geprojecteerd. En hebt u zelf oude foto’s waarover u vragen hebt of die u met andere wijkbewoners wilt delen: breng ze mee of stuur ze tevoren op! Er is voldoende tijd en ruimte om met uw mede-wijkbewoners bij een drankje het oude en het laatste wijknieuws te bespreken.

De toegang is gratis. De middag is een van de activiteiten van de Maand van de Geschiedenis. Jaarlijks worden er dan in het land meer dan 500 activiteiten georganiseerd rond een jaarlijks thema. Dit jaar is het thema: “geluk”. In Arnhem zijn de Week van de Koloniale Geschiedenis op Bronbeek (21-28 oktober) en de Dag van de Arnhemse Geschiedenis (28 oktober) twee andere aansprekende evenementen.