Supporters FC Utrecht volgend jaar welkom in Arnhem

Supporters FC Utrecht volgend jaar welkom in Arnhem

7 april 2023 Uit Door admin

Komend seizoen zijn vijfhonderd supporters van FC Utrecht opnieuw welkom bij Vitesse. Na twee wedstrijdbezoeken vol vernielingen en een vriendelijke wedstrijd zonder uitsupporters mogen zij het halve bezoekersvak vullen. Deze geste danken de supporters aan hun goede gedrag bij de wedstrijd op 12 februari dit jaar. Wel gelden voorwaarden.

Burgemeester Ahmed Marcouch: ā€˜Veel vaders wenden zich teleurgesteld tot mij, nadat hun kinderen op de tribunes belaagd zijn door vandalen. Net als zij en net als de politie en de stewards wil ik deze groepen gewelddadige vandalen niet meer zien in ons stadion. Wij willen samen met alle echte supporters genieten van wedstrijden en niet de dupe zijn van die enkele vernielzuchtige nep-supporters.ā€™

Daarom worden de tickets verkocht op naam, zo worden geregistreerde verdachten van openlijke geweldplegingen en vernielingen geweerd. Ook anderen met stadionverboden kunnen geen tickets kopen. Bovendien geldt een alcoholverbod en moeten de supporters tickets kopen die toegang en bus combineren.

Toegang

Het besluit voor beperkte toegang onder voorwaarden is in goede harmonie ontstaan, na een sportief gesprek van burgemeester Marcouch met de algemeen directeur van FC Utrecht, vergezeld door de veiligheidscoƶrdinator en leden van de supportersvereniging. Burgemeester Marcouch vertrouwt erop dat de supporters begrijpen wat op het spel staat en heeft vervolgens eind maart zijn voorstel bepleit met aan tafel de beide voetbalclubs, beide gemeenten en de stedelijke politiechefs.

Het verbod op uitsupporters dateert van 12 september, na twee wedstrijden met gewelddadige en vernielzuchtige uitsupporters. Op 7 november 2021 werd de wedstrijd gestaakt wegens fakkels en brand op een wc; op 22 mei werd met veertig stoelen gesmeten. Voor beide wedstrijden bleek inzet van de ME nodig en is honderdduizend euro besteed om vernielingen te herstellen. Ā Marcouch: ā€˜Een man een man, een woord een woord. Ik heb verzekerd dat slecht gedrag wordt geweerd, maar ook beloofd dat goed gedrag juist wordt beloond. Dus ik kijk uit naar mooie sportieve wedstrijden met echte supporters die een mooi gevulde bezoekersvak waard zijn.ā€™

foto: Gelders Archief, Henri ter Hall, CC0 1.0 licentie