Succesvolle Ernemse Optog 2024!

Succesvolle Ernemse Optog 2024!

12 februari 2024 Uit Door admin

Afgelopen zondag werd in Arnhem opnieuw de kleurrijke en sprankelende Ernemse Optog gereden! Een bonte stoet met een overvloed aan prachtige creaties trok door de straten, waardoor de stad bruisde van energie en enthousiasme.

De festiviteiten begonnen op de Monnikensteeg, waar het startschot werd gegeven door niemand minder dan de wethouder Bob Roelofs, samen met de jeugdprinsen en prinsessen van Arnhem en Westervoort, door middel van een drukken op een luchthoorn. Daarop startte de optocht zijn route via Klarendal en de Velperweg, Steenstraat om uiteindelijk te eindigen bij Musis Sacrum voor de prijsuitreiking.

Op het Feestplein, gelegen op de Velperweg bij Robbers en van den Hoogen, was er een fantastisch feest dat voor de tweede keer op die locatie gehouden is. Ook was er op die plek het VIP-deck waar alle deelnemers voorbij reden.

De prijsuitreiking was in Musis Sacrum en de uitslagen zijn als volgt.

Categorie Loopgroep klein
In de categorie loopgroep klein werden de eerste prijs gedeeld door Maaike, Maaike en Kim van CV de Onganse, en Martin van Leeuwen van CV de Onganse.

Categorie Loopgroepen groot
Bij de loopgroepen groot ging de eerste prijs naar de Vrolijke Drakentemmers van CV de Eendrachtnarren, gevolgd door de Optogfeegers met hun Barbie – World in the Picture op de tweede plaats en de Ernummers met hun Alaaf loopgroep op de derde plaats.

Categorie Wagens
Wat de categorie wagens betreft, ging de eerste prijs naar Alaaf Bakkerij de Deegroller van De Ernummers, terwijl de tweede plaats werd ingenomen door de Raddroaiers met hun Astronaut/Aliens en de derde plaats door De Zwijnerij met hun Barbie.

Categorie straatprijs
Een speciale vermelding verdient ook de straatprijs, die werd toegekend aan Klarendalseweg nummer 90,

Frits Roelofs Bokaal
De Frits Roelofs Bokaal ging naar De Verrewantjes met hun creatie ‘Onder Water’.

Met prachtige creaties, een goede sfeer, en perfect weer kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagde Ernemse Optog. De organisatie bedankt alle deelnemers, bezoekers en medewerkers die hebben bijgedragen aan het succes van dit evenement!