Start vernieuwbouw Rijnstate Arnhem

Start vernieuwbouw Rijnstate Arnhem

11 mei 2023 Uit Door admin

Rijnstate bouwt aan de toekomst! Afgelopen weekend is het ziekenhuis gestart met de voorbereiding op de verbouwing van de hoofdingang  in Arnhem. Er wordt een tijdelijke entree gecreëerd die als ingang dient. Na de zomer wordt de huidige hoofdingang afgesloten voor een ingrijpende verbouwing. En daarmee is het startschot gegeven voor een renovatieplan van meer onderdelen van Rijnstate in Arnhem.

De medewerkers van diverse bouwbedrijven zijn volop in de weer om de renovatie gestalte te geven. In de komende jaren wordt onder meer het buitengebied onder handen genomen, het Atrium, poliklinieken en een aantal verpleegafdelingen verbouwd en wordt de afdeling Radiologie uitgebreid. Hoe vervelend het vaak ook is om naar een ziekenhuis te moeten, Rijnstate wil haar patiënten, bezoekers en medewerkers in een moderne en gastvrije omgeving ontvangen.

“We zijn al jaren innovatief, willen niet voor niks voorop lopen in de beste zorg”, weet Jacqueline van Sambeek, manager Facilitair Bedrijf, Vastgoed en Bouw. “We willen goed zorgen voor onze patiënten, en voor onze omgeving. Om dat blijvend waar te maken is het nodig ons gebouw aan te passen aan de tijd. We maken een mooi ziekenhuis, waar het fijn is om te werken en te groeien in je vak.”

Voor de bouw van de nieuwe entree is gekozen voor duurzame materialen zoals hout, dat op een andere plek in ons land wordt terug geplant. De entree zal bovendien circulair worden vervaardigd, zodat – mocht dat in de toekomst nodig zijn – de hele ingang hergebruikt kan worden, zonder restafval.