Start bouw hotel en woningen bij Arnhem Centraal

Start bouw hotel en woningen bij Arnhem Centraal

26 augustus 2019 Uit Door admin

Arnhem – De bouw van een hotel, appartementen, winkels en horeca is maandag 26 augustus gestart. Wethouder Roeland van der Zee zette een ceremoniĆ«le hei-installatie in werking een sloeg zo de officiĆ«le eerste paal. Het is de bedoeling dat het gebouw eind 2020 wordt opgeleverd. Daarmee krijgt dit deel van Arnhem Centraal een intiemere en levendigere uitstraling, met aan beide zijden van de Oude Stationsstraat winkels en horeca.

Gastvrije stad
Van der Zee is blij dat het stationsgebied nu zijn voltooiing nadert. “Dit draagt echt bij aan een gastvrije stad. Je loopt straks vanaf het station door een mooi gebied zo richting stadscentrum.” In het stationsgebied resteren nu nog drie te ontwikkelen kavels: de woningbouwkavel Arnhemse Heeren aan de noordzijde van het station, de kavel naast het spoor aan de zuidzijde waar een mix van kantoren en woningen zijn gepland en de kavel meteen naast de Zypse Poort waarvoor nog geen concrete plannen zijn.

Gebouwen passen bij elkaar
Op de bouwkavel komt een Ibis Styles hotel met 120 kamers en 30 short-stay units (onder Novum Hospitality). Daarnaast komen er 34 appartementen. Aan de straatzijde is ruimte voor winkels en horeca, zoals ook in de rest van het stationsgebied. Het gebouw is ontworpen door Felix Claus Dick van Wageningen Architecten en sluit naadloos aan bij de andere gebouwen in het gebied.

Kunstwerken op bouwhek
Om de bouwplaats heen staat een schutting waar sinds vorige week vijf verhalen zijn afgebeeld, die iconisch zijn voor de wederopbouw van de stad. Zo heeft het gebied al tijdens de bouw een mooiere uitstraling.