Speciale Herdenkingsvlag 75 jaar Airborne

Speciale Herdenkingsvlag 75 jaar Airborne

7 mei 2019 Uit Door admin

Arnhem – De herdenking van de Slag om Arnhem 75 jaar na dato leidt tot veel initiatieven. Kevin van Guilik van Verbeter Ons (www.verbeterons.nl) en Karl van den Top van de Algemene Vlaggenhandel Nederland (www.vlaggenhandel.nl) hebben, op verzoek van meerdere ondernemers, de nagedachtenis aan Market Garden in 1944 aangegrepen om een speciale herdenkingsvlag te maken.

Het eerste exemplaar van deze vlag is maandag 6 mei bij het Airborne Informatiecentrum aan de Rjjnkade uitgereikt aan Marcel Legerstee, voorzitter van Ome Joop’s Tour. Kevin van Guilik: “Je kunt met gevoel voor realiteit zeggen dat de herdenking in 2019 de laatste keer zal zijn dat er nog veteranen aanwezig zijn die in 1944 hebben meegestreden. De herdenkingsvlag moest in mijn ogen een bijzonder accent hebben en ik heb gezocht naar een goed doel: Ome Joop’s Tour.

Dat evenement is in 1950 ontstaan in de jaren van de wederopbouw na de oorlog en voert nog steeds als motto ‘Vrede en veiligheid’. De editie van 2019 volgt bovendien het spoor van Market Garden en brengt het peloton o.a. in Zutphen, Apeldoorn, Harderwijk, Barneveld en Tiel. Een betere combinatie is bijna niet denkbaar. Een deel van de opbrengst die de verkoop van de vlag oplevert komt ten goede aan Ome Joop’s Tour’.

De Herdenkingsvlag 75 jaar Airborne is te koop bij diverse wederverkopers in de gemeenten Arnhem, Renkum, Overbetuwe, Wageningen en Ede. Voor meer informatie over de verkooppunten en het online bestellen ga je naar www.airborneherdenking.nl.

Fotobijschrift: Karl van den Top en Kevin van Guilik overhandigen het eerste exemplaar van de Herdenkingsvlag aan Marcel Legerstee.