Songfestival welkom in Arnhem

Songfestival welkom in Arnhem

19 mei 2019 Uit Door admin

Door het fantastische succes van Duncan Laurence is Nederland in 2020 het gastland voor het Eurovisie Songfestival. Arnhem beraadt zich serieus op een rol als gaststad. Wethouder economische zaken en citymarketing, Jan van Dellen, laat weten: “We worden er hier in Arnhem heel enthousiast van, maar we moeten uiteraard wel serieus onderzoeken of het haalbaar is op het gebied van investeringen, faciliteiten en logistiek. We zullen dat ook zeker samen met de regio moeten oppakken”.

Het Eurovisie Songfestival is een groots evenement dat veel publiek trekt en daarnaast delegaties van 42 landen, 2.000 journalisten, ruim 200 miljoen kijkers in heel Europa. Evenementencomplex Gelredome heeft al laten weten bereid en in staat te zijn het songfestival te ontvangen.

Arnhem heeft ervaring met het hosten van zeer grote evenementen. Bovendien heeft de stad veel faciliteiten. Gelredome is één van de weinige plekken in Nederland die beschikbaar is in de periode dat het Eurovisie Songfestival plaatsvindt, die voldoende publiek kan herbergen en die ingericht is op registratie van grote evenementen. Arnhem is goed bereikbaar, zowel vanuit Duitsland als vanuit Amsterdam.

Goed voor toerisme en economie
Herre Dijkema van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen ziet de komst van het Songfestival naar Arnhem ook wel zitten: “Heel goed als Arnhem zich kandidaat stelt. Het past ook mooi in de lijn om Amsterdam in het buitenland minder te profileren en andere regio’s juist meer. Met het Gelredome als perfecte plek voor het Eurovisie Songfestival is het ook een prachtige kans om de stad en de regio bij buitenlandse bezoekers en kijkers op de kaart te zetten. We kunnen de bezoekers bovendien meteen laten zien wat de stad en de regio nog meer te bieden hebben.”