Samenwerking gemeente Arnhem en Vitesse Betrokken feestelijk hernieuwd

Vitesse Betrokken en gemeente Arnhem hebben het bestaande partnerschap hernieuwd. Voorafgaand aan de wedstrijd Vitesse – Feyenoord zetten wethouder Jan van Dellen, algemeen directeur Pascal van Wijk en voorzitter Vitesse Betrokken Wim Ludeke hun handtekening om de samenwerking voort te zetten.

Stichting Vitesse Betrokken is de maatschappelijke tak van Vitesse. Sinds 2007 is Vitesse Betrokken dagelijks actief in Arnhem. Met deze afdeling voert Vitesse haar maatschappelijk beleid. De Arnhemse voetbalclub is begaan met de stad Arnhem en wil graag actief bijdragen aan de ontwikkeling van de stad en de regio. Dit doet Vitesse Betrokken door diverse maatschappelijke programma’s aan te bieden.

Er groeien nog te veel jongeren in Arnhem op in armoede. Vitesse voelt en neemt verantwoordelijkheid om voor deze jongeren gelijke kansen te cre벥n. Samen met de gemeente Arnhem worden programma’s georganiseerd voor deze doelgroep. Deze programma’s richten zich op de thema’s waarop jongeren, die opgroeien in Arnhem, achterstanden kunnen ervaren. Dat gaat over een gezonde leefstijl, sociale ontwikkeling en participatie. Door de kracht van voetbal en Vitesse in te zetten willen gemeente Arnhem en Vitesse de jongeren positief be﮶loeden.

Algemeen directeur Pascal van Wijk: “Voor Vitesse is binding met de regio cruciaal. Vitesse wil supporters en inwoners van de regio Arnhem helpen via de programma’s van Vitesse Betrokken. Door in te zetten op het sociaal en economisch ontwikkelen van de regio hoopt Vitesse een structurele bijdrage te leveren aan de positieve ontwikkeling van de regio. Vitesse Betrokken doet dit met de inspirerende en verbindende kracht van voetbal en in samenwerking met diverse partijen uit de stad. Wij zijn erg trots op het vertrouwen van de gemeente Arnhem in ons maatschappelijk programma. De samenwerking met de gemeente Arnhem is de laatste jaren ge﮴ensiveerd en uitgebreid en met het hernieuwde partnership verwachten we nog meer impact te verzorgen voor onze achterban.”

Wethouder Jan van Dellen: “Het is mooi om te zien dat Vitesse Betrokken zoveel terug doet voor de stad. Vitesse is een Arnhems icoon op sportgebied en gebruikt deze bekendheid op een positieve manier, om jonge Arnhemmers vooruit te helpen. Zo wordt een fantastische verbinding gemaakt tussen economie, onderwijs en sportverenigingen. Dat is een waardevol initiatief voor onze stad!”