Samen voor Elkaar in Arnhem

Samen voor Elkaar in Arnhem

18 december 2020 Uit Door admin

Gemeente Arnhem en Voor Elkaar in Arnhem slaan de handen ineen voor Samen voor Elkaar in Arnhem. Met dit initiatief hopen we Arnhemmers uit te nodigen om de komende dagen extra voor elkaar klaar te staan. Met een kop koffie, een luisterend oor of een beetje hulp. Want zoals bijna heel 2020 er anders uitzag, geldt dit ook voor de laatste dagen. En juist in deze tijd is het belangrijk om naar elkaar om te blijven kijken.

Kaartje in de brievenbus
Voor Elkaar in Arnhem en gemeente Arnhem geven samen een kaart uit waarmee inwoners van Arnhem elkaar kunnen uitnodigen om samen iets te ondernemen. Bijvoorbeeld samen eten, een wandeling maken of gamen. Op het kaartje is het mogelijk om een activiteit naar wens aan te kruisen, vervolgens kan het kaartje bij iemand in de brievenbus. Er staan verschillende activiteiten op het kaartje, waarbij het uiteraard mogelijk is om rekening te houden met de geldende coronamaatregelen.

Door de stad
De kaart is vanaf midden december beschikbaar op verschillende locaties in onze stad. Zoals bijvoorbeeld bij supermarkten en gezondheidscentra. Komt u de kaart hier niet tegen? Dan is een eigen kaart versturen natuurlijk ook leuk. Het is ook mogelijk om zelf het kaartje uit te printen of door te sturen via www.arnhem.nl/voorelkaar.

 Klein gebaar
Vanwege de coronacrisis zijn we dit jaar anders samen. Zo zitten velen van ons met minder mensen aan het kerstdiner. Ook zijn er veel, vaak kwetsbare, mensen die de feestdagen alleen doorbrengen. Voor deze mensen kan een klein gebaar al een groot geschenk zijn. Met Samen voor Elkaar in Arnhem hopen we de aankomende dagen ook voor deze Arnhemmers iets gemakkelijker te maken, door hen gezien en gehoord te laten voelen.

Wethouder Welzijn Martien Louwers: ‘De coronacrisis beperkt ons in onze sociale contacten. En dat doet wat met ons. Heb daarom extra aandacht voor de mensen in je omgeving in deze tijd. Een klein gebaar maakt het verschil.’

Voor Elkaar in Arnhem
Ook na feestdagen kan het zijn dat mensen behoefte hebben aan hulp of een maatje. Voor Elkaar in Arnhem helpt hierbij. Voor Elkaar in Arnhem is een samenwerking tussen verschillende Arnhemse organisaties die informele zorg bieden. Voor hulpvragen kunnen mensen op werkdagen terecht tussen 10.00 uur en 16.00 uur via 026 – 312 77 02. Of een mail sturen naar info@voorelkaarinarnhem.nl. Meer informatie staat op naar www.voorelkaarinarnhem.nl.