Roller Derby League „Arnhem Fallen Angels“ zoekt nieuwe skaters

Roller Derby League „Arnhem Fallen Angels“ zoekt nieuwe skaters

3 april 2022 Uit Door admin

Op 19 april 20-22 uur organiseert Arnhem Fallen Angels een open training in Sportcentrum Valkenhuizen voor iedereen (v/m/x) vanaf 18 jaar die wil kennismaken met Roller Derby. Roller skates en bescherming zijn gratis te leen en ervaring met rolschaatsen is niet nodig.

Roller Derby is een contactsport op rollerskates waarbij twee teams van 5 skaters tegen elkaar strijden op een ovale baan. In beide teams kan één speler punten scoren door skaters van de tegenpartij in te halen, de skaters mogen elkaar daarbij hinderen.

“Tijdens de open training leer je de basics van skaten en ervaar je met sock derby hoe je anderen uit de baan kan hitten met bodychecks.” aldus trainer Evil-Lyn. “Ook al heb je nog nooit geskate, met slechts een paar lessen kun je lekker skaten, remmen, veilig vallen, transitions en crossovers maken”. 

Wat: Open training Roller Derby
Organisatie: Arnhem Fallen Angels
Wanneer: 19 april 20-22 uur
Waar: Sportcentrum Valkenhuizen, Beukenlaan 15, Arnhem
Kosten: geen, tot en met 13 mei 2022 kunnen nieuwe leden gratis kennismaken en instromen.
Meer info en aanmelden: www.arnhemfallenangels.nl

Iedereen welkom
Bij Arnhem Fallen Angels vind je een plek waar je sportief uitgedaagd wordt en een inclusieve skate familie vindt van skaters en vrijwilligers met uiteenlopende achtergronden. Evil-Lyn “Onze leden komen van over de hele wereld. We proberen daarom zoveel mogelijk Engels en Nederlands te gebruiken zodat iedereen zich welkom voelt.” Iedereen welkom betekent meer voor de Angels: “Of je nu lang, klein, smal of breed bent, bij Roller Derby kun je strategisch voordeel halen uit elk lichaamstype. Dat is het mooie van onze sport.”

Big Boss, Red 5, Bella Bitch, Evil-Lyn zijn enkele van de skaters in het wedstrijdteam. “Ook dat is een leuk aspect van onze sport. Als je een tijdje skate, ontdek je jouw naam die het meest assertieve in jezelf naar boven haalt. Roller Derby laat je groeien als skater en als mens”  

Over Arnhem Fallen Angels
Arnhem Fallen Angels is dé sportvereniging van Arnhem en omstreken die flat track roller derby beoefent. In 2022 wordt het 10 jarig bestaan gevierd met activiteiten voor (oud) leden en fans. Check de website www.arnhemfallenangels.nl voor de agenda en lees elke maand een interview met iemand die bepalend is geweest voor de ontwikkeling van Roller Derby in Arnhem.

Foto: Peter Bos