Rijnstate zet zorgmedewerkers in het licht

Rijnstate zet zorgmedewerkers in het licht

29 november 2020 Uit Door admin

Om medewerkers in de zorg te bedanken voor hun tomeloze inzet tijdens de coronacrisis is het Rijnstate Vriendenfonds een bijzondere decemberactie gestart. Begin december worden de lichtjes in een speciale kerstboom voor de hoofdingang van Rijnstate ontstoken. Ook wordt de voorgevel van het ziekenhuis op indrukwekkende wijze verlicht. Hiermee zet Rijnstate de medewerkers in de schijnwerpers en verlichten ze ook voor de patiĆ«nten de donkere dagen voor kerst.    

De opbrengst van de verkoop van de lichtjes gaat naar drie projecten die het welzijn van de patiĆ«nten van Rijnstate vergroten: een dakterras voor de IC patiĆ«nten, een beleef- en beweegtuin voor oudere patiĆ«nten en patiĆ«nten met kanker en een speelterras voor het Centrum voor Vrouw en Kind waar jonge patiĆ«nten en hun familie buiten kunnen spelen.

ā€˜Ik maak me hard voor de realisatie van de daktuinenā€™
Door de realisatie van deze projecten kunnen patiĆ«nten in een groene omgeving ontspannen. Dit bevordert hun herstel. Ines von Rosenstiel, kinderarts in Rijnstate: ā€˜Natuurlijk licht, frisse lucht en vrije ruimte maken deel uit van het genezingsproces. Ik maak mij hard voor de realisatie van de daktuinen als krachtbron op weg naar herstel. Doe jij mee?ā€™

Al bijna 1.000 lichtjes verkocht
In de eerste twee weken van de actie zijn er al bijna 1.000 lichtjes verkocht. Het doel is om er de komende decembermaand nog zeker 8.000 extra te laten branden. Om dit streefgetal te behalen is iedere donatie welkom. De lichtjes zijn te koop op de website van het Rijnstate Vriendenfonds.

Volg en steun het Rijnstate Vriendenfonds om de medewerkers in de zorg een hart onder de riem te steken en bijzondere projecten in Rijnstate te realiseren.