Rijnstate Menzis en Zilveren Kruis sluiten een zorgcontract voor 2023

Rijnstate Menzis en Zilveren Kruis sluiten een zorgcontract voor 2023

24 december 2022 Uit Door admin

Rijnstate heeft deze week met diverse zorgverzekeraars, waaronder Zilveren Kruis en Menzis, overeenstemming bereikt over het zorgcontract voor komend jaar.

“Dat is goed nieuws voor ons beiden en zeker ook voor de patiënten, verzekerden en inwoners van deze regio,” zegt Jacqueline van Sambeek, manager commerciële zaken van Rijnstate.

Verzekerden van de grote verzekeraars Zilveren Kruis en Menzis zijn ook in 2023 van harte welkom voor uitstekende zorg in Rijnstate. Met CZ nadert overeenstemming. Alleen over VGZ bestaat grote onduidelijkheid

“De periode van onderhandelingen met zorgverzekeraars levert vaak veel onzekerheid op. Dat is voor niemand goed, ik ben daarom blij met dit akkoord. Er komen een aantal forse financiële uitdagingen op ons af, zoals de stijging van de energiekosten en de inflatie. Gelukkig hebben deze verzekeraars inmiddels laten zien daar oog voor te hebben. Het is van groot belang dat patiënten deze maand duidelijkheid krijgen over wel of niet wijzigen van zorgverzekeraar. Het is dan ook fijn om te weten dat patiënten bij ons terecht kunnen voor goede zorg, omdat de betaling met deze zorgverzekeraars is geregeld. Ik ben daar erg blij en tevreden over, “ aldus Wim van Harten voorzitter van de Raad van Bestuur van Rijnstate.

Op de website van Rijnstate is het verloop van de onderhandelingen met andere zorgverzekeraars te volgen.