Regionaal team helpt mensen weer aan het werk

Regionaal team helpt mensen weer aan het werk

22 januari 2022 Uit Door admin

Mensen die na 12 maart 2020 werkzoekend zijn geworden of hun baan dreigen kwijt te raken kunnen gratis hulp inschakelen van het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) Midden-Gelderland. Een team van experts staat klaar om advies te geven en werkzoekenden in Midden-Gelderland vooruit te helpen. Bijvoorbeeld door sollicitatiebegeleiding, loopbaanadvies, arbeidsmarktoriƫntatie, scholing of praktijkleren. Het RMT roept iedereen die hulp nodig heeft op om er gebruik van te maken. Via de website www.rmtmiddengelderland.nl kunnen mensen zich aanmelden voor de gratis dienstverlening.

Wie kan hulp aanvragen?
Het RMT Midden-Gelderland is in september 2021 van start gegaan en inmiddels hebben al ruim 100 mensen zich aangemeld voor hulp bij het vinden van werk. In het RMT werken werknemers- en werkgeversorganisaties, UWV, gemeenten en onderwijs samen om mensen (van werk) naar werk te begeleiden. Zowel werkenden, schoolverlaters en mensen die na 12 maart 2020 in de WW of bijstand zijn gekomen kunnen hulp aanvragen bij het RMT. Maar ook zzpā€™ers, werkgevers of mensen die graag weer mee willen doen op de arbeidsmarkt zijn welkom. Er zijn volop kansen op werk in Midden-Gelderland, want het aanbod aan vacatures is hoger dan ooit. De hulp van het RMT kan tot 31 december 2022 worden aangevraagd en wordt gefinancierd vanuit de overheid.

Wanneer komt iemand in aanmerking?
Om in aanmerking te komen voor hulp via het RMT moet iemand na 12 maart 2020 zijn werk of inkomen zijn kwijtgeraakt of met werkloosheid worden bedreigd. Ook moet iemand de behoefte hebben aan extra ondersteuning. Op de website www.rmtmiddengelderland.nl staat meer informatie over de dienstverlening en een formulier waarmee mensen zich kunnen aanmelden voor hulp.

Sneller perspectief voor werkzoekenden
Martien Louwers, voorzitter van de Arbeidsregio Midden-Gelderland en tevens wethouder in Arnhem: ā€œWat ik de kracht vind van het RMT is dat zij kijken wat nodig is voor de werkzoekende, in plaats van te werken vanuit de regels die we als organisaties afzonderlijk van elkaar hebben. Zo is er sneller weer perspectief voor werkzoekenden.ā€
Een mooi voorbeeld hiervan is het verhaal van Robin Smaak. Zij had een WW-uitkering en wilde heel graag weer aan het werk. ā€œIk liep in het verleden steeds tegen dingen aan die het voor mij lastig maakten om mijn baan te behouden. Met hulp van een jobcoach zijn we gaan kijken waar mijn kwaliteiten het best tot hun recht komen. Ook begeleidt hij me het eerste halfjaar van mijn nieuwe baan en dat is belangrijk voor mij. Gelukkig kon die hulp via het RMT ingezet wordenā€, aldus Robin.

Steeds meer mensen weten het RMT te vinden
Wat begon met een paar aanvragen per week is nu opgelopen tot meerdere hulpvragen per dag. ā€œHet is fijn om te zien dat steeds meer mensen het RMT weten te vinden. Het is in ieders belang, zeker in deze krappe arbeidsmarkt, dat elke werkzoekende een passende werkplek vindt. Alle partijen in het RMT werken samen met dat doel voor ogen en daar ben ik trots opā€, aldus Myriam Wedema, coƶrdinator van het RMT.

Elke regio zijn eigen RMT
Het RMT Midden-Gelderland is er voor werknemers, werkzoekenden en werkgevers in de arbeidsmarktregio Midden-Gelderland. Daaronder vallen de gemeenten Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar. Samen met de mobiliteitsteams van de andere arbeidsmarktregioā€™s vormen ze een landelijk dekkend netwerk. Bewoners van andere gemeenten kunnen op hoewerktnederland.nl een RMT in hun regio vinden.