Regio Arnhem-Nijmegen co-host van Polis 2020

Regio Arnhem-Nijmegen co-host van Polis 2020

8 november 2020 Uit Door admin


Inschrijving conferentie Polis 2020 open en programma online

Van 30 november tot en met 3 december organiseren Polis, regio Arnhem-Nijmegen en provincie Gelderland Polis 2020: de Europese conferentie over duurzame en innovatieve mobiliteit in steden en regio’s. Door COVID 19 is het dit jaar een volledig digitale conferentie waar niemand voor hoeft te reizen; heel duurzaam dus. Tijdens de opening zal Maarten Tjallingi als fietsburgemeester van de regio een prikkelende presentatie houden. Diederik Samsom zal namens de Europese Commissie afsluiten met een keynote speech over de Green Deal. Het vierdaagse programma staat online en de registratie is vanaf nu open. Check de Polis-website.

Meet the Dutch
De regio Arnhem-Nijmegen presenteert zich, binnen de grotere context van Gelderland, met het programmaonderdeel ‘Meet the Dutch’. Aan de hand van vier inspirerende cases kunnen de deelnemers kennis opdoen over (e)HUBS, CleanMobile Energy, Verandering van mobiliteitsgedrag en de Zero emissie-corridor tussen de Randstad en het Ruhrgebied. ‘Meet the Dutch’ is tijdens de vierdaagse conferentie live te zien van 13.15 – 13.45 uur, elke dag met een nieuw thema. Elke sessie biedt ruimte voor interactie tussen sprekers en de kijkers.

Innovaties presenteren aan Europa
De Polis Conferentie 2020 moet een impuls geven aan de regionale mobiliteitsambitie en aan de mate waarin er Europese resultaten worden geboekt. Jan van der Meer, gedeputeerde provincie Gelderland: “We moeten ons schoner en slimmer verplaatsen. Een belangrijke afspraak uit het klimaatakkoord. Via deze belangrijke conferentie presenteren we de slimme ontwikkelingen van en in onze regio aan het Polis netwerk en we kunnen weer veel leren wat elders in Europa is ontwikkeld.”

Het Polis netwerk bestaat uit 78 Europese steden en regio’s die samenwerken aan innovatieve en duurzame mobiliteit. Op de jaarlijkse conferentie sluiten circa 600 beleidsmakers van Europese steden en regio’s maar ook van de Europese Commissie digitaal aan.

Anders denken over mobiliteit
Op Polis 2020 tonen de regio Arnhem-Nijmegen en provincie Gelderland zich met nieuwe mobiliteitsdiensten zoals (e)HUBS en met duurzame mobiliteitsoplossingen zoals schone stadsdistributie, snelfietsroutes zoals het nieuwe MaasWaalpad tussen de Campus Heyendaal in Nijmegen en het station in Cuijk en het stimuleren van rijden in waterstofauto’s in Arnhem en omgeving. Daarmee werken ze aan de gezamenlijke ambitie: uitgroeien tot een groene metropoolregio. De regio Arnhem-Nijmegen groeit en de behoefte aan mobiliteit verandert. Dit vraagt om een andere manier van denken die past bij toekomstige stadsontwikkeling en stedelijke groei. Er zijn slimme en schone oplossingen nodig om steden, wijken, buitengebieden en grensregio‚Äôs te verbinden. Onder het motto ‚ÄėNew Urban Connections‚Äô profileert Arnhem-Nijmegen zich als een regio die verbindingen legt tussen stad en platteland. En ook over de grenzen van Gelderland heen kijkt naar andere delen van het land en naar Duitsland.

Link om in te schrijven: https://hopin.to/events/polis-conference-2020

Link naar het programma: https://www.polisnetwork.eu/wp-content/uploads/2020/10/POLIS-Conference-2020-Programme-1.pdf

Link naar Polis website: https://www.polisnetwork.eu/2020-annual-polis-conference/