Parkeerticket in Arnhem niet meer nodig, per 1 maart kentekenparkeren

Parkeerticket in Arnhem niet meer nodig, per 1 maart kentekenparkeren

25 februari 2022 Uit Door admin

Vanaf 1 maart hoef je als je in Arnhem op straat parkeert geen parkeerkaartje achter de voorruit te leggen. Op die dag introduceert Arnhem het kentekenparkeren. Je hoeft dan alleen bij de parkeerautomaat je kenteken in te voeren en hoe lang je wilt parkeren. Vervolgens reken je af. Het is overigens ook mogelijk om te betalen via een parkeer-app. Dan hoef je sowieso niet naar de parkeerautomaat.

Minder gedoe
Wethouder Mobiliteit Roeland van der Zee: ‘Kentekenparkeren geeft minder gedoe. Zo hoef je geen parkeerticket meer achter de voorruit te leggen. Ook de parkeerhandhaving wordt makkelijker, dat doen we vanaf april met een scanauto. Dat is een met speciale camera’s uitgeruste auto die via het scannen van kentekens snel kan controleren of er wel betaald is voor parkeerplekken.’ De privacy is gewaarborgd: bij het scannen van die kentekens geeft het systeem automatisch weer of er voor het opgevraagde kenteken betaald is. Hij kan geen persoonsgegevens zien. ‘Overigens wordt nu al zo’n 65 procent van alle parkeertickets via een app afgerekend’, weet Van der Zee. ‘Dat geeft n├│g minder gedoe en je hoeft bovendien niet al van tevoren in te toetsen tot hoe lang je wilt parkeren.’

Gehandicaptenparkeerkaart
Automobilisten met een gehandicaptenparkeerkaart kunnen van de gemeente een speciale vergunning krijgen waarmee zij gratis kunnen blijven parkeren in het betaald parkeren-gebied in de stad. Voor parkeren op een speciale gehandicaptenparkeerplaats is die vergunning niet per se nodig. De blauwe gehandicaptenparkeerkaart volstaat dan.

Betalen met app
Nog handiger dan betalen aan een parkeerautomaat is gebruik van een parkeer-app. Dat kan bij alle parkeerplaatsen op straat en in de drie gemeentelijke parkeergarages: Musis, Rozet en Centraal. Het kentekenparkeren geldt ook voor de Shop & Go parkeerplaatsen. Met een campagne eind februari worden automobilisten gewezen op de invoering van het kentekenparkeren, onder meer via aankondigingsborden op de invalswegen, social media, arnhem.nl en flyers.

Meer weten over kentekenparkeren? Kijk dan op www.arnhem.nl/parkeren.