Oud & Nieuw-feest verplaatst naar Jacob Groenewoud Plantsoen

Oud & Nieuw-feest verplaatst naar Jacob Groenewoud Plantsoen

27 december 2023 Uit Door admin

Arnhem nodigt alle inwoners uit om samen Oud en Nieuw te vieren tijdens het eerste gezamenlijke aftelmoment met een centrale vuurwerkshow. De viering vindt plaats op het Jacob Groenewoud Plantsoen, een wijziging van de oorspronkelijk geplande locatie op de John Frostbrug. Deze aanpassing is gemaakt met het oog op de veiligheid van alle aanwezigen, gezien het hoge waterpeil in de omgeving. De John Frostbrug blijft gewoon de hele nacht geopend.

Gezamenlijk aftelmoment 

De vuurwerkshow valt samen met het vuurwerkafsteekverbod voor consumenten. Het is de eerste jaarwisseling waarbij het afsteken van consumentenvuurwerk niet meer toegestaan is en een gemeentelijke show is georganiseerd. 

Programma 

  • 23.00 – 23.50 uur: aftelfeest met de Arnhemse dj’s Rob Spijker en Jay the DJ en VJ Spikkelpaard
  • 23.50 – 23.59 uur: terugblik op Arnhem 2023 (in samenwerking met RTV Connect) 
  • 23.59 – 00.00 uur: samen aftellen met burgemeester Marcouch 
  • 00:00 – 00.15 uur: vuurwerkshow  

Verdere informatie 

Er zijn toiletten beschikbaar, ook voor mindervalide personen. Er is geen horeca aanwezig. Bezoekers mogen zelf eten en drinken meebrengen, maar glas is verboden. Bij de entrees van het oud en nieuw feest is het mogelijk om drank uit glaswerk over te schenken in recyclebaar plastic. Maar er wordt geadviseerd om geen glas van huis mee te brengen. 

De gemeente Arnhem moedigt iedereen aan om te komen genieten van de festiviteiten en gezamenlijk een positieve start van het nieuwe jaar te maken. Kijk voor meer informatie op www.arnhem.nl/nye