World Liberty Concert 8 mei 1995

World Liberty Concert 8 mei 1995

Arnhem – Het World Liberty Concert was een concert dat plaatsvond op 8 mei 1995 naast de John Frost-brug in Arnhem in Nederland. Het concert werd gehouden ter ere van de vijftigste verjaardag van de bevrijding van Europa en is het grootste herdenkingsconcert ooit gehouden in Nederland en werd bedacht door Arno Geul. De voorbereidingen duurden ongeveer een jaar.

Optredens waren er van The Alan Parsons (met Chris Thompson en Mick Mullins), Art Garfunkel, Joe Cocker, Cyndi Lauper, Wet Wet Wet, Candy Dulfer, UB40 en Ren├ę Froger.

Ook was het Metropole Orkest bestaande uit 80 mannen en het Gelders Opera en Operette Gezelschap (GOOG) koor aanwezig. Voor The Alan Parsons Project, was dit hun eerste live optreden, normaal was dit alleen een studiogroep, hoewel zonder medeoprichter Eric Woolfson. De muzikale uitvoeringen werden vergezeld door historische lezingen door Walter Cronkite en een illustratieve uitvoering door de Koninklijke Landmacht.

Het concert, dat werd uitgezonden in 45 landen, duurde op tv ongeveer 2 uur. Het hele concert duurde iets meer dan 12 uur en werd bijgewoond door 85.000 mensen.
bron: Wikipedia

Hier de link naar de video