Opnieuw uitstel gemeentelijke belastingen voor ondernemers

Opnieuw uitstel gemeentelijke belastingen voor ondernemers

4 februari 2021 Uit Door admin

De gemeente geeft ondernemers opnieuw uitstel voor het betalen van gemeentelijke belastingen. Het gaat om de onroerendzaakbelasting, rioolheffing en toeristenbelasting. Wethouder FinanciĆ«n Ronald Paping: ‘De coronacrisis is nog niet voorbij. Ondernemers die het moeilijk hebben, willen we zo de helpende hand bieden.’

Uitstel tot 1 september 2021
Het gaat om de onroerendzaakbelasting en de rioolheffing uit 2020 en 2021 en de toeristenbelasting voor het jaar 2019. Het uitstel geldt tot 1 september 2021. Daarna volgt er een betalingsregeling.

5,1 miljoen
De gemeente besloot vorig jaar ook al twee keer tot uitstel voor het betalen van belastingen voor ondernemers. Daar is tot nu toe door circa 400 ondernemers gebruik van gemaakt. Op dit moment staat er nog voor circa 5,1 miljoen euro aan belastingen open, waarvoor dit uitstel kan worden aangevraagd. Begin 2021 volgt nog de aanslag voor de onroerend zaakbelasting en de rioolheffing, die ook onder de uitstelregeling valt. Ondernemers kunnen dit uitstel van betalen aanvragen zodra de aanslag van 2021 op de mat is gevallen. Vragen over ondernemen en corona en het aanvragen van uitstel: www.arnhem.nl/ondernemersdesk en kies voor ‘Regelingen en hulp voor ondernemers’.

Afbeelding van Lucia Grzeskiewicz via Pixabay