Opnamestop afdeling Geriatrie in Rijnstate Arnhem

Arnhem – In verband met verspreiding van MRSA op de verpleegafdeling Geriatrie in Rijnstate Arnhem zijn maatregelen genomen. De afdeling is per direct gesloten en er geldt tot nader order een opnamestop. Patiënten en medewerkers van de afdeling worden getest op de aanwezigheid van de MRSA-bacterie.

De bacterie is niet direct gevaarlijk, maar deze maatregelen zijn nodig om eventuele verdere verspreiding van MRSA te voorkomen.

Wat is MRSA?
MRSA is een (ziekenhuis)bacterie die niet meer gevoelig is voor antibiotica die gewoonlijk worden voorgeschreven. Dit betekent dat infecties veroorzaakt door de MRSA bacterie moeilijker te behandelen zijn. Voor gezonde mensen vormt de MRSA-bacterie geen risico omdat zij er meestal niet ziek van worden. Patiënten met een verlaagde weerstand kunnen er echter wel ziek van worden.


-------------------------------------------------------
Door de coronacrisis heeft Arnhemplaza.nl het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij krijgen geen subsidie en wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van adverteerders. Maar bedrijven hebben het ook moeilijk en dus niet veel financiële ruimte om te adverteren. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons! Via onderstaande button kan een donatie gedaan worden, het bedrag is zelf aan te passen. Bij voorbaat dank!!!

Back To Top