Opheffing tijdelijke fietsenstalling aan de Oude Stationsstraat

Opheffing tijdelijke fietsenstalling aan de Oude Stationsstraat

28 februari 2019 Uit Door admin

Fietsparkeren kan tot 28 maart

Arnhem – Tegenover bioscoop PathĂ© aan de Oude Stationsstraat gaat worden gebouwd. Er komen woningen, winkels en een hotel. Met de komst van deze nieuwe gebouwen komt er ook een einde aan de tijdelijke fietsenstalling die die daar is gevestigd.

De tijdelijke fietsenstalling is vanaf 28 maart buiten gebruik. Vanaf vandaag wordt de sluiting ter plekke aangekondigd met informatieborden. Enkele dagen voordat de stalling daadwerkelijk verdwijnt, wordt bij de aanwezige fietsen een stuurhanger opgehangen om de eigenaren nog eens extra te wijzen op het verdwijnen van de stalling. Direct na 28 maart beginnen de voorbereidende werkzaamheden voor de bouwwerkzaamheden.

Depot Fietsen die na op 28 maart nog in de stalling staan, worden verplaatst naar een depot in de fietsenkelder van het Centraal Station en daar nog drie maanden bewaard. Eigenaren kunnen binnen die drie maanden hun fiets daar gratis ophalen. Na die drie maanden gaan de fietsen naar 2Switch waar ze worden opgeknapt en eventueel verkocht. Bewaakt en 24 uur gratis Fietsers kunnen in het vervolg hun fiets in de bewaakte stallingen bij het centraal station parkeren. Daar is nog volop plek, al zal het wel even wennen worden voor de gebruikers. Hier staan fietsen veilig en droog. Met een OV-chipkaart kunnen fietsen daar de eerste 24 uur gratis gestald worden.