Open dag op Zuivelboerderij Landwinkel IJsseloord in Arnhem

Open dag op Zuivelboerderij Landwinkel IJsseloord in Arnhem

15 mei 2023 Uit Door admin

Op zaterdag 27 mei van 10.00 uur tot 16.00 uur is er een open dag bij Landwinkel IJsseloord. De familie Lubbers en medewerkers zijn verheugd om de nieuwe zuivelfabriek feestelijk te openen, dit zal gebeuren om 12.00 uur.

Op de open dag is er heel veel te doen voor jong en oud. Je kunt een kijkje nemen in de nieuwe zuivelfabriek, in de stal bij de koeien en de kalfjes of shoppen in de landwinkel. Er komen foodtrucks, er is een marktje en er komen diverse mooie tractoren die te bezichtigen zijn. Voor de kids is er ook van alles te doen, schminken, springkussens, een stormbaan, Rodeo, Koe melken, tekenen of pony rijden.

Aan de rand van Arnhem, daar waar je de IJssel ziet stromen,Ā  ligt de Zuivelboerderij van de familie Lubbers.Ā  Een dijk van een bedrijf waar al sinds 1988 ambachtelijke zuivel wordt gemaakt. Al drie generaties zorgen dagelijks met veel passie voor hun koeien, met dit enthousiasme proberen zij de burgers nog dichter bij de boerderij te brengen. Je kunt bij Landwinkel IJsseloord genieten van al het moois wat het te bieden heeft.Ā Van de grazende koeien in de Uiterwaarden, een bezoek aan de Boerderijwinkel tot aan een (h)eerlijke glas dagverse zuivel bij jou op tafel.

Zuivelboerderij Landwinkel IJsseloord is een middelgroot melkveebedrijf in Arnhem waar de koeien en de grond in balans zijn. Al het vee graast buiten van april t/m oktober/november. In 2022 is er een vrije uitloop naar de wei gecreƫerd voor alle melkkoeien en zijn zij met 3 melkrobots gaan werken.

Sinds een aantal jaren neemt de familie Lubbers deel aan een project met de provincie voor de omschakeling naar natuur inclusieve landbouw. Het ruwvoer (mais en gras) wordt op eigen bedrijf geteeld, een deel van het krachtvoer wordt vervangen door voederbieten en triticale erwten. In de Uiterwaarde zorgen zij voor biodiversiteit door het aanplanten/onderhouden van meidoornhagen en het inzaaien van kruidenrijke akkerranden.Ā 

Door de uitbereiding op het bedrijf kan er meer melk worden verwerkt, dit kunnen zij regionaal afzetten en zo minder voedsel kilometers maken. Er is op het bedrijf geĆÆnvesteerd in moderne technologieĆ«n om het energieverbruik te verminderen. De stal beschikte al over 220 zonnepanelen maar daar komen nog eens 245 panelen en een zonneboiler bij. Deze worden geplaatst op de nieuwe zuivelruimte zodat er CO2 neutraal zuivel geproduceerd kan worden.

Het personeel bestaat uit mensen die uit de buurt komen en wij bieden werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.Ā Hiermee komen wij steeds een stapje dichterbij de boerderij die wij willen zijn. En daar zijn wij super trots op!

De familie Lubbers nodigt u graag uit om deze open dag te bezoeken en hopen u te mogen verwelkomen 27 mei a.s. van 10.00 uur tot 16.00 uur.Ā