Ontwikkelaar Reinbouw gaat Bouwen aan de Trans

Ontwikkelaar Reinbouw gaat Bouwen aan de Trans

12 juli 2017 Uit Door admin

Arnhem – Opnieuw komt er een mooi project van de grond in de zuidelijke binnenstad. Vrijdag 7 juli jl. tekende Reinbouw voor de grond aan de Trans/Nieuwstraat.

Het gaat om een kavel voor woningbouw, op een steenworp afstand van de Rijn, de Markt, de Eusebiuskerk en de binnenstad. Voorheen stond op deze plek het MEE-pand.

Aan de Trans verrijst een rij stadswoningen. Aan de Nieuwstraat komen commerciële functies, zoals horeca of kleinschalige winkels met daarboven nog woningen. De Nieuwstraat, waar straks ook de Jansbeek doorheen stroomt, is één van de straten die de functie van rode loper heeft, van de binnenstad naar de Rijn. Achter de woningen komt een binnenterrein met parkeergelegenheid. Dit binnenterrein grenst aan de achtertuinen van de kavels Rodenbrugstraat en Broerenstraat.

Wethouder Elfrink, zuidelijke binnenstad, zette met vertrouwen zijn handtekening onder het verkoopcontract: “Overal in dit gebied wordt nog volop gebouwd, maar ondanks dat zie je al hoe mooi het wordt. Ook Reinbouw zal letterlijk en figuurlijk een steentje bijdragen aan de metamorfose van dit stadsdeel”.

Reinbouw bouwt niet voor het eerst in Arnhem. Ook in het Singelkwartier in Schuytgraaf staat een project van deze ontwikkelaar.