Online platform voor Arnhemse starters officieel gelanceerd

Online platform voor Arnhemse starters officieel gelanceerd

1 november 2020 Uit Door admin

Op donderdag 29 oktober gaf Arnhems wethouder Economische Zaken Jan van Dellen tijdens een Zoom-sessie het officiële startsein voor Startclub Arnhem. Hiermee ging het platform van Startclub Arnhem online. Dit platform verbindt startende ondernemers in Arnhem met elkaar én met de bestaande Arnhemse ondernemerscommunity. Ook is het platform er om kennis met elkaar te delen en organiseert het events waarbij starters de gelegenheid krijgen om te netwerken.

Arnhemse starters verbinden
Met de lancering van Startclub Arnhem is er nu één platform waar startende ondernemers in Arnhem terecht kunnen als ze op zoek zijn naar kennis, coaching, netwerk en financiering. Startclub Arnhem is een pilot van Stichting De Innovatiefabriek Arnhem. Vanuit deze stichting is Michiel van Drunen aangesteld als ‘firestarter’, oftewel aanjager van het platform. “Aan mij de taak zoveel mogelijk kwalitatieve verbindingen te leggen tussen starters en het onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Het is gaaf om te zien dat de eerste starters ons al weten te vinden. Tegelijkertijd hebben ook al meerdere inspirerende coaches zich aan ons verbonden. Zij weten als geen ander wat ondernemen inhoudt en kunnen de starters dan ook een hoop leren. Het is voor de starters én voor de stad Arnhem goed dat dit platform er is. Zo worden alle mogelijkheden die Arnhem op ondernemersvlak te bieden heeft optimaal benut.”

Offline netwerken
Tijdens de lancering volgden deelnemers ook een masterclass ‘Zaken doen met personality’ van internationaal spreker, auteur en portretfotograaf Maurice Jager. Dat smaakt naar meer, volgens Michiel. “Straks willen we graag offline events voor de Arnhemse starters organiseren, maar voorlopig zit dat er door de coronamaatregelen niet in. Hoe geven we onze starters dan toch tips over hoe ze zich zo goed mogelijk kunnen presenteren naar de buitenwereld toe, bijvoorbeeld wanneer ze een nieuwe klant proberen binnen te halen? Een online masterclass als deze draagt daar zeker aan bij. Hiervan volgen er binnenkort meer. En als het even kan, openen we binnenkort ook een fysieke ontmoetingsplek. De Arnhemse ondernemerscommunity vlamt voorlopig goed door!”